Borsa İstanbul, BIST 500 Endeksi'nin 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren gün sonu verilerden, bugünden itibaren eş anlı verilerden hesaplanmaya başladığını duyurdu.
Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına girerken yerli gruplar sanayi yatırımlarını daha da artıracağını belirtiyor.
Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği Kurucu Başkanı Fatih Eren, 'Geri dönüşüm sektörü olarak 48,5 milyon tona denk gelen 100 milyar TL’yi ülke ekonomisine kazandırdık' dedi.
Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, bu dönemde olduğu gibi, 2024'te de istikrar kazandırıcı adımların devamını beklediklerini ifade etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2006 yılından bu yana ilk kez TL depo alım ihalesi açtı.
Kasımda kurulan şirket sayısı ekime kıyasla yüzde 6,5 azalışla 11 bin 124'ten 10 bin 403'e düştü. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 7,6 artışla 2 bin 417'ye çıktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin limitini 50 bin liraya çıkardı. FAST limiti, güncellemeden önce 20 bin lira olarak uygulanıyordu.
Elon Musk, Tesla’nın halka açık olarak sermayeye daha kolay eriştiğini kabul ederken SpaceX’in halka kapalı olması sayesinde daha yüksek risk alabildiklerini belirtti.
Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, politika faiz oranlarının her üç ekonomide de 2024'ün sonuna kadar 75 baz puan düşmesinin beklendiği kaydedildi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye İş Bankası AŞ'nin 53 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.
"Çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesine ilişkin, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık"
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), duyurduğu kararlara ilişkin üç tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yurt içinde, dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 1,33 değer kazancıyla 7.764,95 puandan tamamladı.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı, yılbaşı dolayısıyla otellerde doluluğun yüzde 80'e ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki hafta artacağını düşünüyoruz" dedi.
Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı 110 santimetreyle Palandöken'de kaydedildi.