Bazı federal harcamaların 2 yıl boyunca sınırlanmasını, borç limitinin 2025'e kadar askıya alınmasını ve federal hükümetin temerrüde düşmesini önleyecek tasarısı ABD Senatosu'na sunulacak.
Son birkaç yılda teknolojik gelişmeler ve pandemi etkisiyle tüketicinin satın alma davranışları radikal şekilde değişti...
İhracatçıların Yeşil Mutabakat Planları Paneli
Yeşil Ekonomi için Yenilenebilir Enerjiye Geçiş ve Finansman Paneli
Döngüsel Ekonomi için Örnek Uygulamalar Paneli
“Öncü Holdinglerin Sürdürülebilirlik Liderleri” paneli
“Yesil Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Zirvesi” Yeşil Dönüşüm Liderleri paneli
Türkiye, yılın ilk çeyreğinde kaydettiği yüzde 4'lük büyümeyle Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20'de de üçüncü ülke olmayı başardı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Vizeye müracaat etmiş olan vatandaşlarımıza verilen ret oranları çok yükselmiş durumda" dedi.
Ekran kartı ve çip üreticisi Nvidia, 1 trilyon doların üzerindeki seçkinler kulübüne girdi. ABD'li firma dünya çapında böyle bir başarıya ulaşan dokuz şirket oldu.
Borsa İstanbul'da, yaklaşık 5 ay süren seçim belirsizliğinin ardından yükseliş beklentileri yeniden ağırlık kazanırken, gözler oluşturulacak yeni ekonomi yönetimine çevrildi.
Enerji yoğun sektörlerde fosil yakıtlardan arınmak isteyen ülkelerin katkısıyla küresel rüzgar enerjisi kurulu kapasitesinin bu yıl 1 teravat seviyesine ulaşması bekleniyor.
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), bu yılın nisan ayında aylık bazda yüzde 3,9, yıllık bazda yüzde 71,81 artış gösterdi.
Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü. Böylece Türkiye ekonomisi üst üste 11 çeyrek büyümüş oldu.
Bir süredir piyasaların odağında olan ABD'deki borç limiti krizinde ilerleme sağlanırken, para politikası tarafında "şahin" fiyatlamalar güçleniyor.