Pırıl pırıl bir güne güzel bir manzara, lezzetli seçeneklerle dolu bir sofra ve dostlar eşlik ediyorsa keyfiniz ikiye katlanır. Biz de en güzel yaz kahvaltısının adresini Türkiye’nin en önemli şirketlerinin CEO’larıyla birlikte aradık. Gördük ki onlar için kahvaltı sofrasında lezzet, güler yüzlü hizmet kadar İstanbul’un eşsiz manzarası da vazgeçilmez. Ünlü şair Cemal Süreya’nm dediği gibi “Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Gerçekten de günün başka hiçbir öğünü insana bu kadar keyif vermez. Sevdiklerinizle birlikte oturduğunuz, güzel bir kahvaltı masasının yeri hiçbir şeye değişilmez. Hele bir de önünüzde dört başı mamur bir sofra ve karşınızda güzel bir manzara varsa oturduğunuz o masadan kalkmak istemezsiniz. Özellikle yaz günlerinde... Üstelik bir de hafta sonuysa kahvaltı keyfi dışarıya taşınır. Peki ama en güzel yaz kahvaltısı nerede yapılır? Biz de bu soruyu Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’larına sorduk, favori adreslerini öğrendik.
İstanbul’un muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde kahvaltının tadını çıkaranların sayısı bir hayli fazla. Ancak yoğun iş temposundan sıkılıp şehir dışına çıkanlar da var. Hepsinin ortak olmazsa olmaz arayışı ise lezzet ve güler yüzlü hizmet. manzaradan vazgeçemeyenler Özellikle hafta sonları pek çok İstanbullu kahvaltı için Rumeli Hisarı’na gidiyor. Buradaki neredeyse tüm mekanlar da bu konuda iddialı. Silk & Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur da kahvaltı için Rumeli Hisarı’nı seçenlerden. Çok sık dışarıya çıkamadığını ama kahvaltıya gidecekse en çok tercih ettiği mekanın oğlu ve kızından öğrendiği Nar olduğunu söyleyen Zamanpur “Boğaz’ı gören yerleri çok severim. Ayrıca Hisar çok özel bir perspektife sahip. Manzaranın yanı sıra Nar’ın kahvaltısı, sunumu ve lezzeti çok iyi. Benim için kahvaltıda içtiğim çay çok önemli. Nar’ın taze çayını çok severim” diyor.~
Sodexo Genel Müdürü Sinan Fındıkoğlu ise yaz aylarında seçimini Kuruçeşme’deki Aşşk Cafe’den
yana kullanıyor. “Boğaz manzarası, servis kalitesi, mönüdeki değişik alternatifler ve vejetaryen seçenekler burayı seçmemin nedenlerinden” diyen Fındıkoğlu, bu mekanda sık sık arkadaşlarıyla karşılaşmasının da bir başka tercih nedeni olduğunu belirtiyor.
Sıcak yaz günlerinde Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç’ın kahvaltı için en sık gittiği adres Yeniköy’deki Gazebo. “Denize sıfır, çok hoş bir mekan olan Gazebo, aynı zamanda boğaz seyri açısından da çok özel bir konuma sahip. Gerek ambiyansı gerek güler yüzlü personeli ve itinalı hizmet anlayışıyla konuklarına ev konforunu hissettiriyor” diyen Aykaç, mönüdeki her şeyin birbirinden leziz olduğunu ama geleneksel kahvaltıyı tercih eden biri olarak favorisi sucuklu yumurtadan vazgeçemediğini söylüyor.
SERVİSE ÖNEM VERENLER
Lezzet kadar hizmete de önem veren Franke Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Özgen Özkan, kahvaltı için Kalamış Marina'da bulunan Divan Brasserie’yi tercih ediyor. Mekanın Kalamış Marina'daki yeri, kapsamlı mönüsü, sunduğu servis ve güler yüzlü hizmetin burayı tercih etmesine neden olduğunu söyleyen Özkan, “Kahvaltıda sunulan mönü içerisinden sadece istediklerinizi seçip kendinize özel tabaklar hazırlamanız da mümkün. Yalnız pazar günleri brunch servisi verildiği ve ben de brunch kalabalığını sevmediğim için özellikle tercih etmiyorum” diyor.
D-Smart CEO’su Ali Güven, yaz-kış ayırt etmeden kahvaltı için sık sık Bebek’teki Lucca’ya gidiyor, Mekandaki favorisinin kahvaltı salatası olduğunu belirten Güven, mekanın açık büfesinin harika olduğunu söylüyor: “Yiyecekler her zaman taze ve lezzetli, servis ise muazzam. En yakın arkadaşlarım Cahit ve Atilla ile mutlaka her cumartesi saat 10:00’da Lucca’da buluşup keyifle kahvaltımızı ediyoruz. Kızım Defne ile de pazar günleri gidiyoruz.”
ŞEHİRDIŞINA ÇIKANLAR
Kahvaltılar için favori mekanlarının doğa içindekiler olduğunu söyleyen Güral Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Sapanca’nın bu anlamda kendisi için özel bir yeri olduğunu söylüyor. Sapanca’da kahvaltı yapacak onlarca güzel mekan bulabileceğinizi anlatan Güral, kendi holdingleri bünyesinde bulunan NG Güral Sapanca’nın ayrı ve özel bir yer olduğunu belirtiyor.~
Burada kahvaltı masasında hiçbir market ürününün yer almadığını hatırlatan Güral, “Benim kahvaltıdaki favori tercihim tahinli pide, süt kaymağı, petek bal, taze köy peyniri, yeşil zeytin, bohçalanmış sahanda yumurta, yeşillikler, meyveler ve içecek olarak kant diyebilirim. Burada kahvaltınıza çeşit çeşit, rengarenk kuşlar, sincaplar ve su şırıltıları eşlik eder. Şansınız varsa sincaplar size yakın ağaçlarda dans ediyorlarsa, inanın kahvaltıdan kalkamazsınız” diyor.
Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu’nun ise yaz kahvaltıları için favori adresi gözde tatil mekanlarından Bodrum. Yaz- kış fırsat buldukça gittiği, bazı hafta sonları eşiyle birlikte dinlenmek için tercih ettiği Bodrum Gümüşlük’te bulunan Aquarium’da kahvaltı etmekten büyük keyif aldığını söyleyen Bebitoğlu, “Aquarium, denizle iç içe ve kahvaltısı son derece doğal besinlerden oluşuyor. Şef Muhittin İçen sayesinde her gün Gümüşlük tepelerinden toplanan yeşilliklerin, özel otların enfes lezzetini tadarken, masanızda da mutlaka o tepelerden toplanmış çiçekler bulunuyor” diyor. Bebitoğlu, 2005'te New York Times tarafından da konu edilen mekanın Türk kahvesinin lezzetinin yanı sıra özel sunumunun da görülmeye değer olduğunu belirtiyor.
BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURANLAR
Kahvaltının ardından keyifle başlayan bir güne yine keyifle devam etmek isteyenler alışveriş yapabilecekleri, gezebilecekleri hatta denize girebilecekleri yerleri tercih ediyor. Tıpkı Hilmi Uytun ve Didem Taner gibi.
Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Le Pain Quotidien’in yaz kahvaltıları için keyif aldığı mekanlardan olduğunu söylüyor. Le Pain Quotidien’in tahıllı, üzümlü, zeytinli ekmek ve zengin peynir çeşitlerinin kendisini cezbettiğini anlatan Uytun, “Kahvaltının ardından ailemle birlikte açık havada alışveriş yaparım. Ayrıca D&R’da ilgi alanlarımıza göre kitap seçimi yapmak, şanslıysak da öğlen caz keyfine katılmak hepimiz için büyük zevk olur” diyor.
D&B Finar Genel Müdürü Didem Taner, Kilyos Demirciköy’deki Uzunya Beach’te kahvaltı etmeyi sevdiğini söylüyor: “Burası yoğun iş temposu arasında İstanbul’da kendimi tatilde hissettiriyor. Hafta sonu ailemle birlikte güzel bir kahvaltıyla başlayan bir günü deniz keyfiyle tamamlayabiliyorum. Bence İstanbul'un en güzel plajlarından biri.”
Bir adresle yetinmiyor
Atlas Jet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan da kahvaltı için bir değil birçok farklı adresi favori gösteriyor: “Boğaziçi Köprüsü’nün hemen altında yer alan Trabzonlular Derneği’nin Trabzon kahvaltısı tadılmalı. Mıhlama ya da kuymak, bir de kaygana yaparlar. Kavurmasını da ayrıca tavsiye ederim. Aksaray'daki ve Florya'daki Van kahvaltı salonlarının murtuğa ve otlu peyniri çok iyidir.~
Arnavutköy'de Bahar Pastanesi’nin menemeni çok güzeldir. Fenerbahçe'de Romantika, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi hamur işlerinde özellikle de elmalı pastada çok başarılı ve lezzetlidir. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nin manzarası çok güzeldir. Huqqa’nın kahvaltısı kadar sunumu da başarılıdır. Nargilesi meşhurdur ve nargile kahvaltıda bile çok güzel gider. Yeşilköy sahilde bulunan eski bir Rum restoranı olan Figaro’un ısırganotlu gözlemesi sıra dışı bir lezzete sahip. Sütiş'in börekleri çok güzeldir. Unkapanı'nda kahvaltısı için saat 11:00 civarında Büryan Kebabı yemeğe gideriz. Üsküdar Villa Bosphorus’ta kahvaltı için tercih ettiğim bir başka mekandır.”
Deniz manzarası önemli
ERKEN AÇILMASI ÖNEMLİ
Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan’ın yaz kahvaltılarında tercihi deniz manzaralı adreslerden yana. Mekanın erken açılmasının da en az kahvaltı sofrasının zenginliği ve kalitesi kadar önemli olduğunu belirten Pekkan, favori kahvaltı mekanlarını şöyle sıralıyor: “Her zaman ilk tercihim Bebek Mangerie. Ayrıca özellikle denize yakın olmak için Karaköy deki Unter, Bebek’teki Chilai, Rumeli Hisarı’ndaki Nar’da güzel mekanlardan.” FAVORİM SUCUKLU YUMURTA
Medline Sağlık Grubu CEO’su Gürkan Ergenekon, yaz aylarında her zaman İstanbul Boğazı’na hakim olan, ailece rahat ve keyifli bir ortamda kahvaltı edilebilecek yerleri tercih ettiğini söylüyor. “Anadolu Yakası’nda doyumsuz tarihi yarımada manzarası nedeniyle Salacak’ta yer alan mekanlara ve özellikle Sultanım Cafe’ye gideriz. Beylerbeyi İskelesi yanında bulunan mekanlar da sırayla tercih ettiğimiz yerler” diyen Ergenekon, Avrupa Yakası’nda ise ailece tercihlerini hep Bebek’ten yana kullandıklarını belirtiyor. Bebek Oteli ve Divan’ın bu semtteki favori mekanları olduğunu anlatan Ergenekon “Nerede olursak olalım “sucuklu yumurta” her zaman ilk tercihimiz” diyor.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?