5 bin gönüllü elçimiz 30 iş ortağıyla çalışıyoruz

KoçSistem, Yeşil Bilgi Platformu’nun itici gücü ile sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atıyor.

1.10.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
5 bin gönüllü elçimiz 30 iş ortağıyla çalışıyoruz
Bilgi Teknolojileri ve İletışim sektörünün Türkiye’deki lider ve köklü şirketi KoçSistem, kurulduğu yıldan bu yana insan haklarından iş güvenliğine, tedarik süreçlerinden toplumsal gelişime kadar geniş bir alanda sürdürülebilirlik anlayışı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Yaptığı iyileştirmelerle 2012 yılında 514 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyen koçsistem, geçtiğimiz aylarda ilk sürdürebilirlik raporunu yayınladı.

KoçSistem, 2008 yılında, kurumsal sosyal sorumluluk projeler ağı olarak hayata geçen Yeşil Bilgi Platformu’nun itici gücü ile sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atıyor. Şirket, son üç yıldır, dünya genelinde kabul görmüş bir standart ve raporlama sistemi olan Global Reporting Initiative (GRI) raporlama çerçevesi kullanılarak oluşturulan Koç Topluluğu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu’nda (KSS) yer alıyor.

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirlik yaklaşımını esas alan KoçSistem, geçtiğimiz aylarda ilk sürdürebilirlik raporunu yayınladı. Koç Bilgi Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Banu Aydoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kurumdan Topluma Sürdürülebilirlik mottosu ile tanımladıkları rapor hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla hazırladığımız bu ilk sürdürülebilirlik raporumuzda, 2012 yılı boyunca yürüttüğümüz faaliyetlerimizi, kurumsal sürdürülebilirliğin vazgeçilmez bileşenleri olan sosyal, çevresel ve ekonomik performansımızın yanı sıra, insan kaynağımız ve ürün sorumluluğumuz ile ilgili disiplin başlıkları çerçevesinde aktarmayı hedefledik. KoçSistem’in sürdürülebilirlik yaklaşımını tanımladığımız raporumuzda, şirketimizin sürdürülebilir değer yaratma çalışmalarının toplum, çevre, çalışanlar ve iş modelleri üzerindeki yansımalarını da detaylı bir şekilde aktarmaya çalıştık.”

Banu Aydoğan, KoçSistem’in sürdürülebilirlik raporunda yer alan tasarruf verileri ve gerçekleştirilen iyileştirmeler hakkında da şunları söylüyor: “Ürün ve hizmetlerimizin üretim altyapılarında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle, 1 milyon 70 bin KW enerji tasarrufu sağladık.~
Hem ofis ortamı hem de çalışan sayısı bakımından ortalama yüzde 34 büyümemize rağmen yaptığımız önemli iyileştirmelerle, enerji tüketimimizi yüzde 20’ye varan oranlarda düşürdük. Ayrıca 2012 yılında, yaklaşık 30 ton tehlikeli atık ve 5 ton tehlikesiz atık olmak üzere toplam 35 ton atığın geri dönüşümünü sağladık. 2012 yılında toplam 973 çalışanımıza 787 saat çevre eğitimi verdik. Bunun yanı sıra iş güvenliği ve sağlığı konulu eğitim programları düzenledik ve yıl içinde hem çalışanlar hem de tedarikçiler olmak üzere toplam 1439 kişinin bu eğitimlere katılması sağladık.” Sürdürülebilirlik çalışmalarına liderlik eden kurumsal sosyal sorumluluk çalışması Yeşil Bilgi Platformu hakkında da bilgiler paylaşan Koç Bilgi Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Banu Aydoğan, “KoçSistem içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara paralel olarak Yeşil Bilgi Platformu çatısı altında da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sayısı 5 bini bulan gönüllü elçilerimiz ve 30’dan fazla iş ortağımız ile küresel ısınmadan iklim değişikliğine, suyun doğru kullanımından orman yangınlarına kadar şimdiye dek 20 farklı proje ve uygulamaya imza attık. Sadece projelerimiz çerçevesinde 11 bin fidan dikerek ülke genelindeki yaklaşık 20 hektar alanın ağaçlandırılmasını sağladık. Tüm bu çalışmalarımız ve kazanımlarımızın karşılığı olarak ise farklı ödül organizasyonları tarafından verilen üç ödül ile onurlandırıldık” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz