Capital'de bu ay

İşte Ocak ayının başlıkları...

11.01.2017 11:42:430
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK 

CEO’LARIN TEMKİN YILI

CEO Profil 2017 anketinden “temkinli” olma çıktı. 2017’de Türkiye’nin önde gelen CEO’ların ajandalarının en önemli 3 konusu sürdürülebilirlik, verimlilik ve kriz yönetimi olacak.

SÖYLEŞİ

PEGASUS’UN YENİ YOL HARİTASI

Turizmde yaşanan daralma nedeniyle zor bir yılı geride bırakan Pegasus, yeni yol haritası hazırlıyor. Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, çift haneli büyüme hedeflediklerini söylüyor.

 “32 MİLYAR DOLARLA FIRSAT BAKIYORUZ”

Öztürk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yönettiği 32 milyar dolar tutarındaki fonun Türkiye’de yatırım fırsatlarını araştırdığını belirtiyor.

“YERLİ VE YENİLENEBİLİR ÜRETİME ODAKLANACAĞIZ”

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, yerli ve yenilenebilir enerjiye odaklanacaklarını belirterek “Bu alana 1,5 milyar TL yatırım yapacağız” diyor.

“FIRSAT ÇOK BÜYÜK ORGANİK BÜYÜYECEĞİZ”

Son 5 yılda 4 kat büyüyen Şok Marketler’in CEO’su Uğur Demirel, “Perakendede fırsat çok büyük, satın alma düşünmüyoruz. Organik büyümeye devam edeceğiz” diyor.

 
ARAŞTIRMA

YATIRIM LİDERLERİ

31 büyük şirketin 2017 yatırım ajandasını mercek altına aldık. Üretimden perakendeye birçok sektörde yatırımların adresi yenileme, teknolojiyi iyileştirme ve kapasite artırımı olacak.

UMUT VAR MI?

2016 zor bir yıldı, birçok olumsuz gelişme yaşandı. “2017’den umutlu musunuz” sorusunu yönelttiğimiz liderlerinin önemli bölümü daha kötüsünün yaşanmayacağını düşünüyor. 

GRULARDAN TÜRKİYE 2017

Philip Kotler’den Dave Ulrich’e kadar dünyaca ünlü 11 uzman Türkiye’yi değerlendirdi, 2017 öngörüleri çerçevesinde Türk iş dünyası için kritik önerilerde bulundular.

“BÜYÜME İÇİN PLANLAR HAZIR”

CEO’lar “Daha Güçlü Türkiye” için ülke büyümesini desteklemeye hazır. Peki bunu nasıl yapacaklar? CEO’ların 2017 ajandasını ve büyüme planlarını araştırdık.

KESİNTİSİZ ADAPTASYON

Büyük holding ve gruplar için sürekli adaptasyon oyunun yeni kuralı haline geldi. Geleceğe adapte olmak isteyenler dijitalleşme ve kurumsal dönüşüme odaklanıyor.

HOLDİNGLER NASIL DÖNÜŞTÜ?

 Holdinglerin amiral gemilerindeki değişim çarpıcı… Holdinglerin yarısından fazlası 2000’li yıllardaki ana faaliyet alanını da o günkü amiral gemisini de terk etmiş durumda.

ÜCRETİN ZOR YILI!

2017’de ücretler ne olacak? Yüzde kaç zam yapılacak? 2017 beklentileri pek iç açıcı değil! Zam oranlarının geçen yılın aşağısında kalması bekleniyor.

YÖNETİM

UNUTULMAZ KRİTİK TERFİ

Liderlerden kimi ilk iş tecrübesini kritik terfi olarak tanımlarken kimi bölge direktörlüğü gibi üst düzey pozisyonlarının bugünkü kariyerlerinde etkili olduğunu söylüyor.

YIKICI İNOVASYONDA YAŞAMA TAKTİKLERİ

“Hünerli şirketlerin” başarılı olacağını söyleyen Harvard İşletme Okulu profesörlerinden Michael L. Tushman, “Yeni yetenekler geliştirirken eskilerini de iyi değerlendirmek gerekiyor” diyor.

C NÜFUSU ARTIYOR!

Şirketlerde C level nüfusu artıyor. Amerikan şirketinde ortalama 5 C düzeyinde lider vardı. 2000’lerin ortasında bu rakam 10’a yükseldi.

YAŞAM

EN ÇOK BOL KÖPÜKLÜ SEVİLİYOR

CEO’lara kahve tercihlerini sorduk.  Brezilya, Etiyopya ve Kolombiya’da üretilen kahveleri tercih eden CEO’ların vazgeçilmezi ise bol köpüklü geleneksel Türk kahvesi…

FİNANS

“BÜYÜK” REKABET

Bankacılıkta büyükler paylarını artırmaya devam ediyor. Yaptığımız araştırmaya göre büyüklerin paylarını yüzde 76-78 bandına taşıması öngörülüyor. 

“YENİLİKLERİ  TÜRKİYE’DE  TEST EDİYORUZ” ING Global CEO’su Ralph Hamers, yenilikleri Türkiye’de test ettiklerini belirtiyor. Hamers, “Türkiye’de kredi portföyü büyümesini 2017’de yüzde 11’e çıkaracağız” diyor.

“KURUMSALDA BÜYÜYECEĞİZ”

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, 2017’de büyümenin yavaşlayacağını, buna karşın sektörde büyümenin yangın ve mühendislik gibi kurumsal taraftan geleceğini belirtiyor.

KONJONKTÜR  

EKONOMİDE REVİZYON BİLMECESİ

TÜİK’in milli geliri yeni hesaplanma yöntemi ekonomi hızlı büyüyorsa işsizliğin neden yükseldiğini açıklayamıyor. Ekonomide yarattığı bu bilmece yüzünden yeni hesap yöntemi konusunda kuşkular ortaya çıkıyor.

RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İŞ’TE ANADOLU

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

10 SORU

MEDIAPULSE

PAZARLAMA

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ TRUMP’IN BAŞKANLIĞININ ANLAMI

Mehmet Öğütçü/ HOROZ YILI’NDA UMUT DOLU OLMAK MÜMKÜN MÜ?

Yiğit Kulabaş/ YAPAY ZEKA

David Bork/ ŞİRKETTE ÇALIŞMAYAN AİLE ÜYELERİNE NASIL YAKLAŞILMALI?

Al Ries/ BÜYÜK ŞİRKETLERE ÖNERİLER

Ali Özgenç /2017’DE ŞİRKETLERİ ETKİLEYECEK 10 TREND

Mehmet Gerz / YATIRIM ARAÇLARI 2016’DA NE GETİRDİ?

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz