Capital'de bu ay

İşte Ekim ayının başlıkları

29.09.2015 11:08:430
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK

8 KRİTİK ÖNLEM

Yılsonu hedeflerini gerçekleştirmekte zorlanan şirketler acil önlem paketlerini devreye soktu. Paketlerde yatırımları ertelemekten işe alımları durdurmaya kadar acı reçeteler de var.

 

SÖYLEŞİ

BAŞKAN’IN AVRUPA PLANI

Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihindeki en büyük transfer atağını başlattı. “Avrupa’da bir kupa kaldırmak istiyoruz” diyen başkan Aziz Yıldırım’la yeni döneme ilişkin hedeflerini konuştuk.

“YENİ İŞLER  KEŞFETME ARZUMUZ VAR”

2014’te 18 milyar TL ciroya ulaşan Kibar Holding’in başkanı Ali Kibar, 5 yıl içinde yeni yatırımları devreye alıp kapasite artırma çalışmalarına ağırlık vereceklerini söylüyor.

“ŞİMDİ TEMKİNLİ OLMA ZAMANI”

Şişecam Topluluğu Genel Müdürü Ahmet Kırman, bölgesel liderlikle yetinmediklerini söylüyor. Kırman, “Dünyada ilk 3’e girme hedefimiz devam ediyor” diyor.

“HAYALİM MARKA ALIP  BÜYÜTMEK”

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, ekonomideki olumsuz gelişmelere rağmen yeni yatırımlar konusunda iştahlı. Eren’in hedefinde yeni markalar alıp büyütmek var.

“2016 ZOR GÖRÜNÜYOR AMA BÜYÜME OLACAK”

Teknosa’nın yeni CEO’su Bülent Gürcan, büyüme konusunda iyimser. Gürcan, “2015’te yüzde 10 büyürüz. 2016’dan da son derece ümitliyim” diyor.

 

ARAŞTIRMA

ZİRVEDEKİ 30 İŞ İNSANI 90

Türkiye’nin en güçlü 30 iş insanını belirledik. Capital CMO ve CEO Club üyelerinin katıldığı anketle belirlenen listenin zirvesinde Mustafa Koç, Murat Ülker ve Güler Sabancı var.

EN KRİTİK TERCİHİM

Güçlü iş insanlarının birçoğunu kariyerlerinin başında yaptıkları kritik tercih zirveye taşıdı. Bir kısmı da zor dönemde yaptıkları kritik tercihle bugünkü konumlarına yükseldi.

İDEALİN PEŞİNDE

Kur artışı, siyasi ve ekonomik sıkıntılar sektörleri olumsuz etkiliyor. 19 sektörde yaptığımız araştırmaya göre 11 sektör 2015’i “ideal” büyüme oranından uzakta kapatacak.

EN HEYECAN VERİCİ PAZAR

İş dünyası İran’a akın ediyor. Pek çok şirket ambargo altında bile İran’da yatırım planları yapmaya başladı. 420 milyar dolarlık İran pazarındaki fırsatları araştırdık.

 

YÖNETİM

TÜRK CEO’LAR AZ MI KAZANIR?

Türkiye’de CEO maaşları 150 bin dolar ile 2,5 milyon dolar arasında değişiyor. Önümüzdeki dönemde ABD ve Avrupa’daki trendlere paralel CEO’ların yıllık kazançlarının artması bekleniyor.

BABA İŞİNE KIZ ETKİSİ!

Araştırmalara göre kız çocuğu babası olmak yönetim tarzını da etkiliyor. Biz de kız çocuklarının babalarıyla çalışmaya başlamasının şirkette neleri değiştirdiğini araştırdık.

TERK EDİLEN KURALLAR!

İş dünyası eski alışkanlıklarından vazgeçiyor. Eskiden sabah 9 akşam 6 ile sınırlanan mesai 7 gün 24 saate yayıldı. Ulaşılabilirlik ise en önemli kural haline geldi.

 

FİNANS

İDDİALI HESAPLAR

Ekonominin iyi gitmediği dönemlerde kurumsal bankacılık öne çıkıyor. Sektöre yeni giren küçük ölçekli oyuncuların da büyüme planlarında kurumsal bankacılık ilk sırada yer alıyor.

“ORTA ÖLÇEĞE 2016’DA GEÇERİZ”

Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, “2016, bizim için farklı bir yıl olacak. Orta ölçekli bir bankaya geçiş yapacağımız yıl olabilir” diyor.

YENİ ÜRÜN REKABETİ

Sigorta şirketleri yoğun rekabetten dolayı bu 26 branşta, farklı teminatlara sahip çok sayıda ürünle rekabet ediyor. Önümüzdeki dönemde de sigortadaki yeni ürün rekabeti sürecek gibi…

 

KONJONKTÜR  

EKONOMİDE BİLANÇO ETKİSİ

Dolar kurundaki artış yüzünden, ilk 7 ayda vadesi gelen dış borçları ödemek için 9,2 milyar TL daha fazla harcadık. Önümüzdeki dönemde, şirketlerin bilançosundaki hasar büyüyeceğe benziyor.

 

RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

NASIL BAŞARDIM

10 SORU

PAZARLAMA

MEDIAPULSE

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

 

 

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ ÇİN İÇİN ENDİŞELENMEK GERÇEKÇİ Mİ?

Mehmet Öğütçü/ YENİ ENERJİ SU-GIDA DENKLEMİ

Al Ries/ PAZARLAMA UZUN VADELİ BİR UĞRAŞTIR

Joe Paul/ SİZİ YÖNETEN NE?

Ali Özgenç/ KAPALI DEVRE İNOVASYON

Mehmet Gerz / KREDİ NOTU SEÇİMDEN SONRA BELLİ OLUR

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz