3D yazıcılar, artık imalatta da kullanılıyor. Yedek parça tedarikinde devasa bir devrim yaratıyorlar ve önemli bileşenler için baştan aşağıya yeni tasarım tarzlarını mümkün kılıyorlar.
Karayollarını daha güvenli, daha verimli ve daha çevre dostu kılmanın yollarından biri de arabaları altyapılarla iletişim kurabilir hale getirmektir. Siemens işte bunun mümkün kılınmasına yardımcı olacak pilot projeleri destekliyor.
Siemens, Luanda enerji şebekesindeki zayıf noktaları keşfetmek ve büyümenin önünde engel olarak duran kapıları açmak için bu şebekenin simülasyonunu yapıyor.
Siemens, Mozambik'in altyapısını geliştirmek için 2006 yılından bu yana sürekli ihaleler kazanıyor.
Dünya genelinde birkaç İstisna dışında altyapı harcamaları ya azalıyor ya da durma noktasında. Bu sorun özellikle de ülke borcu ve finansal krizlerle boğuşan Avrupa'da çok ciddi boyutlarda.
Politikacılar, 160 yıldır İstanbul Boğazı'nın altından geçen bir tünel yapmanın hayalini kuruyordu. Ancak yüzleşilecek güçlükler fevkalade göz korkutucuydu. Oysa mühendisler, artık buna bir çözüm buldu.
Müzmin hasta Ambrose Turner, kardiyolog Sheile Shelby onun "dosya”sını kendi bilgisayarına indirirken dünya nüfusunun büyük bir kısmının yok olduğu bir dönemde kendisinin 40 yıllık suni bir koma döneminden sağ çıkmasını sağlayan olaylar zincirini anlatıyor.
"Bulut” bizim sadece içinde verileri saklayabileceğimiz sanal bir yer değil... Aynı zamanda endüstriyel süreçleri ve hizmetleri değiştirecek itici bir güç olma özelliğine de sahip.
Binlerce bina ve makinenin uzaktan bakımları yapılabilir ve yönetilebilir mi? Kesinlikle... Bu tam anlamıyla yepyeni ve muazzam büyüklükte teknolojik, ekonomik ve sosyal resmin bir parçası...
Ho Chi Minh şehri, bugün altyapıyla ilgili ciddi meydan okumalarla yüzleşiyor. Bu şehre Siemens'ten Thai Lai Pham danışmanlık yapıyor.
Altyapı projeleri uzun vadede ekonomik büyümeyi hızlandırabilir. Ancak aynı zamanda büyük miktarlarda paraya da mal olurlar. Bu ikilemin çözülmesinde ise akıllı teknolojiler ve esnek finansman modelleri bir yere kadar yeterli olabilir.
2060 yılında Afrika'da bir metropol. Lumumba Ewesa'nın işi ise bu şehirdeki altyapıların tümünü denetlemek. Ortaya çıkan sorunlar daha şiddetlenmeden sensörler aracılığıyla kendisine anında bildiriliyor. Neredeyse hiçbir şey babasının zamanında olduğu gibi değil.
Güney Denizi'ndeki diğer adaların çoğunun aksine Fiji Adaları, elektriği petrol yerine su gücünden üretiyor. Siemens burada 30 yaşındaki 4 trafoyu yenileriyle değiştirdi. Bu değiştirme süreci, Avusturya'dan başlayıp Fiji Adaları'nda son buldu.
Siemens kendi ürünü olan ve dalgalanmaları öngörebilen nöral ağ tabanlı bir yazılım ile elektrik piyasalarının verimliliğinin artırılmasına katkıda bulunuyor.
Günümüzde enerji verimliliği çok revaçta. Sadece iklim değişikliğini yavaşlatmakla kalmıyor aynı zamanda yüksek enerji maliyetlerine katlanan ülkeler ve enerji vahaları olarak bilinenler için ekonomik rekabet gücünün sağlanmasında çok önemli bir faktör olarak duruyor.