Siemens ve ortakları geleceğin “akıllı trafiğini” vitrine çıkarmak için test sürüşleri yapıyor.
İçme suyunun yaklaşık dörtte biri tüketicilere ulaştırılırken yolda kaybediliyor.
Kağıtsız dokümantasyon: İlaç geliştirme ve üretim süreçlerini olağanüstü hızlandırıyor
New York şehri şimşek hızındaki devreleme sayesinde ışıldamaya devam edebiliyor
New York şehri şimşek hızındaki devreleme sayesinde ışıldamaya devam edebiliyor
Siemens ve ortakları, artık resmi olarak dünyanın en büyük hidrojen elektroliz tesisini kurmakla görevlendirilmiş durumda. Mainz Enerji Çiftliği olarak bilinen bu kurulumun en önemli öğesi ise yüksek basınçlı bir PEM elektrolizörü. Bu elektrolizör sadece saniyeler içinde 6 megavat’lık tam kapasiteye çıkabiliyor ve bu sayede yenilenebilir enerji üretim tesislerinin çabucak değişebilen çıktıları için ideal bir çözüm sunuyor.
Armin Schnettler, giderek daha fazla yenilenebilir enerji karmasına doğru geçişin araştırılmasının neden bu kadar önemli olduğunu ve geleceğin enerji sistemlerinin nasıl görüneceğini açıklıyor. Schnettler, geçtiğimiz günlerde Münih’teki Intersolar Ticaret Fuarı’nda merkezsiz enerji kaynaklarını tartışmış ve Siemens’in dünyanın dört bir yanındaki gelişmeleri öngören bir bakış açısıyla geleceğin enerji sistemlerinin temel yapısını simüle etme planlarının altını çizmişti.
Enerji üretimi ve dağıtımı söz konusu olduğunda hidrojen, her geçen gün önemini artırıyor. Onunla sadece rüzgar ve güneş tesislerinde üretilen ihtiyaç fazlası elektrik depolanmayacak, aynı zamanda arabalar için yakıt hizmeti de verilecek. Üstelik plastik üretiminde kullanılan hammaddeleri üretmek için yenilenebilir bir şekilde üretilmiş karbondioksit ile de birleştirilebilecek.
Emisyon yok, araba gürültüsü yok, trafik sıkışıklığı yok. Onun yerine dönümlerce park ve yığınla kamusal alan var. Şehirlerin kendi altyapılarını modernleştirirken aynı zamanda şimdiye kadar hiç görülmedik kadar çok sayıda insanın hemen her şeyi evlerinden yapabilmesine olanak sağlayan dijital teknolojiler sayesinde, geleceğin akıllı şehirleri kendi sakinlerine metropolitan yaşam tarzının konforuyla kırsal yaşamın avantajlarını bir arada sunuyor olacak. Micha ve ailesi de işte bu yüzden yeni bir iş kurmak için tekrar şehre taşınmaya karar vermişti. Ancak burada gördüklerinin içinde doğup büyüdükleri şehirlerle uzaktan yakından hiçbir benzerliği yok.
Dünyanın çoğu kısmında, şehirler baş döndürücü bir hızla büyüyor. Bu büyüme, barınma ve elektrikten, temiz içme suyu, mobilite ve güvenliğe kadar değişen geniş bir yelpazedeki verimli hizmet sunumu gereksinimini de aynı hızda artırıyor. Peki ya çözüm? Birbirleriyle bağdaştırılmış bilgi teknolojileri…
yenileneŞehirlerdeki yaşam koşullarıyla ilgili mevcut tahminler kesin olarak söylemese de gelecekte insanların büyük şehirlerde günümüze kıyasla çok daha sağlıklı, keyifli ve rahat bir yaşam sürmeleri olasılık dahilinde. Ancak bunun için şehirlerin akıllı ve hatta kesinlikle çok kurnaz olması şart. Şehirlerin birer açık hava bilgisayarına dönüşmesine, heyecan verici çok sayıda teknoloji katkıda bulunuyor.
Enerji sistemleri bugün çok sayıda ülkede önemli değişikliklere uğruyor. Artık ajandamızın üst sıraları, dağıtık enerji üretimi, akıllı enerji şebekeleri, konvansiyonel olmayan kaynaklar ve elbette yenilenebilir enerjilerle dolu. Ancak yenilenebilirlerde görülen patlamaya rağmen fosil yakıtlar, kritik bir rol oynamaya devam edecek.
Bakım ve onarımlarını kendileri yapan petrol sahaları; ev teknelerden çalışan üretim mühendisleri ve dijital asistanlar… Acaba petrol ve doğalgaz endüstrisinin geleceği 2050 yılında böyle mi olacak?
Norveç Trondheim’daki eşi benzeri olmayan bir laboratuvarda Siemens araştırmacıları, enerji santrali bileşenlerinin aşırı su basıncına maruz kalması durumunda nasıl tepki vereceğini inceliyor. 2020 yılına gelindiğinde bunun gibi bir sistem 3 bin metre derinlikteki büyük petrol ve doğalgaz üretim sahalarından enerji tedariki yapmaya başlayacak.
İster imalatıyla ister yazılım geliştirmesiyle olsun Hindistan, bugün devasa boyuttaki kalifiye işçi havuzuyla Siemens’in kurumsal stratejisinde çok önemli bir rol oynuyor. Çok sayıda Siemens ürünü daha şimdiden kısmen de olsa “Hindistan malı” etiketi taşıyor ve gelecekte onları daha fazla insanın takip edeceği düşünülüyor.