Dünyanın ilk metrosu bundan 150 yıl önce Londra'da hizmete girmişti. Bugün yılda 1,2 milyar insan taşıyor ve artık sınırlarının sonuna dayanmış durumda.
Siemens, demiryolu trafiğinin anında takip edilebilmesini sağlayan "çoklu temaslı bir masa" geliştirdi.
Asya'nın en hızlı büyüyen iş merkezlerinden ikisi olan Bangkok ile Kualalumpur, kendilerini geleceğe iki yeni toplu taşımacılık ağı ile hazırlıyorlar. Siemens de bu süreçte onlara farklı açılardan de
BRT sisteminde trafik sıkışıklığına hiç yakalanmaksızın özel tahsis edilmiş otobüs şeritlerinden faydalanılır ve trafik ışıklarının olduğu kavşaklarda da bu araçlar imtiyazlı muamele görürler.
Türkiye 2023 yılına kadar rüzgar enerjisi çıktısını 20 bin MW'a çıkarmayı hedefliyor.
Günümüzde, dünyada 1 dolar değerine sahip bir emtia üretmek için ortalama bir bardak dolusu yani 0.19 litrelik petrole eşdeğer miktarda enerji gerekiyor.
Türkiye, petrol ithalatına bağımlı olmaktan kurtulmak ve kendi enerji karışımını çeşitlendirmek için her geçen gün daha fazla yerel enerji kaynaklarına başvuruyor.
Büyük sahil şehirleri, iklim değişikliğiyle mücadele edilmesine büyük önem veriyor.
Yüzyıllardır üzerine kafa yorulan mobilite, yeni teknolojilerle daha sürdürülebilir hale geliyor.
Kara, demir, deniz ve havayollarıyla seyahat eden insan sayısı giderek artıyor.
İstanbul'un trafiği ulaşım teknolojileriyle çözülecek.
Şirketler artık ticari malların mağazalara ve tüketicilere dağıtımını optimumlaştırarak trafiği, çevre kirliliğini ve gürültüyü nasıl azaltacaklarını keşfediyor.
Teknoloji odaklı şirketlerin acilen iyi eğitimli kadın çalışanlara ihtiyacı var ama onlar günümüzde ne yazık ki nadir bulunabiliyor.
Araştırmacıların odağında elektronik çalışma masası, duvarlar ve zeminler gibi çok büyük görüntü sistemleri var.