"Düşük faizler yeni normal değil"

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, 'Fiyat istikrarı hedefine ulaştığımzda bu tedbirlerden kurtulacağız' dedi.

7.11.2016 17:36:050
Paylaş Tweet Paylaş
"Düşük faizler yeni normal değil"
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ECB'nin uygulamakta olduğu gevşek para politikasını savundu.

Berlin'de konuşan Draghi, ultra düşük faiz oranlarının Alman hanehalkına zarar vermediğini savunurken, ECB'nin bu politikalarını enflasyon hedefine ulaşılana kadar devam ettireceğini de vurguladı.

Draghi, "ECB'nin enflasyon hedrefine ulaşması için gerekli olan çok yüksek derecede parasal gevşemeyi devam ettirme taahhütümüze bağlı olmaya devam edilin'deki konuşmasında, düşük faizlerin ve piyasada yüksek miktarda likidite bırakmanın finansal istikrar riskleri yaratabileceğinin farkında olduklarını ifade eden Draghi, ancak şu anda her hangi bir finansal istikrar riski işareti görmediklerini vurguladı.

Draghi, "Düşük faizler kesinlikle yeni normal değil. Fiyat istikrarı hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaştığımzda bu tedbirlerden kurtulacağız" dedi.

Tam parasal birlik ve bankacılık birliği olman olmaya devam edeceğini de savunan Draghi, "Eğer parasalbirlik, bankacılık birliği tamamlanmaz, sermaye piyasaları birliği başarılmaz ise riskler radarımızda olmaya devam eder" diye konuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz