Türkiye için kritik tarih

Moody's, Türkiye için gözden geçirmenin gelecek ay tamamlanacağını açıkladı.

21.09.2016 15:35:400
Paylaş Tweet Paylaş
Türkiye için kritik tarih
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminin Türk ekonomisinde yarattığı şokun büyük ölçüde değilmakta olduğunu bildirdi. Ancak Moody's, Türkiye'nin problemlerinin uzun vadede devam edeceğini de vurguladı.

Moodys'in ülke kredi riski bölümü global başkanı Alastair Wilson yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kredi notu için devam eden gözden geçirme sürecini gelecek ay tamamlayacaklarını belirtti.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu olası bir indirim için 18 Temmuz'da izlemeye almıştı.

Moody's, İngiltere'de hükümetin "Sonbahar Açıklaması" olarak tanımlanan ve 23 Kasım'da yapılacak yarıyıl bütçe güncellemesi sonrasında kredi notu için bir gözden geçirme yapmayı planlamadığını bildirdi.

Wilson, "Sonbahar Açıklaması sonrasında bir gözden geçirmenin muhtemel olmadığını düşünüyorum. Bizim ingiltere'de yapılacak açıklamada bakacağımız şey mali konsolidasyonun seyri, yönü olacak" diye konuştu.

Wilson ayrıca, bütçe planlarının başarılabilir olup olmadığını da sorgulayacaklarını belirtti.

İngiltere Maliye Bakanı Hamond'un 23 Kasım'da yapacağı açıklamada bütçe revizyonlarının yanı sıra yeni mali tahminler de yer alacak.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz