Gidecek yolu var

Türkiye genelinde 2007 yılında 78 bin olan alarm sistemi abone sayısı, 2011 'de 222 bine, 2013'te ise 250-300 binlere yaklaştı.

18.08.2014 19:01:530
Paylaş Tweet Paylaş
Gidecek yolu var
(Elektronik Güvenlik)
KENTLEŞMEYLE BÜYÜDÜ
İnşaat sektöründeki gelişmeler, kentleşme hamleleri, şehir nüfusunun kalabalıklaşması, yalnız yaşayan bireylerin çoğalması ve binlerce kişinin çalıştığı bina sayısının fazlalaşması güvenlik sistemlerine olan talebi artırıyor. Bu açıdan bakıldığında, elektronik güvenlik sektörü, son 5 yılda hem hane hem de KOBi bazında yaklaşık yüzde 10-15 arasında devam eden bir çizgide büyüdü. Türkiye genelinde 2007 yılında 78 bin olan alarm sistemi abone sayısı, 2011 'de 222 bine, 2013'te ise 250-300 binlere yaklaştı.


STANDART ARAYIŞINDA

Türkiye'de alarm izleme pazarı, tüm güvenlik pazarının sadece yüzde 2'sini oluşturuyor. Sektörün en önemli problemi, belirli standartların ve re-gülasyonun olmayışı. Sektöre giriş bariyeri bulunmadığı için merdiven altı tabir edilen, belirli bir alarm haber alma merkezine bağlı olmayan, kalite bilincinden yoksun birçok firma sektörde faaliyet gösteriyor. Güvenlik Endüstrisi Sanayicileri ve işadamları Derneği (GESİDER), güvenlik işinin standartlarını belirlemek için uluslararası örnekleri inceleyerek çalışmalar yürütüyor.

BÜYÜME BEKLİYOR
Hane ve KOBi sayısında öngörülen artış rakamlarına bakıldığında gelecek yıllarda da sektörün büyüyeceği ve penetrasyonun önümüzdeki birkaç yıl içinde yüzde 10'lar seviyelerini göreceği tahmin ediliyor. 2016 yılında alarm sistemi abonesi sayısının, 700 bine ulaşması bekleniyor.

Pronet güvenlik şirketi yetkilileri, "Henüz doygunluğa ulaşmadığı için önü açık bir sektör. Penetrasyon oranları henüz yüzde 2'ler seviyesinde ilerlediği için sektör olarak daha gidecek oldukça fazla yolumuz var" diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz