Pazarda daralma belirtisi yok

Pazarın yıllık büyümesi yüzde 10 ila 15 arasında değişiyor.

1.09.2011 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Pazarda daralma belirtisi yok

(Kartuş)


YÜZDE 11 BÜYÜDÜ Bilgisayarların gelişmesiyle hızlı büyüyen alanlardan biri de yazıcılardan çıktı alınmasını sağlayan kartuş sektörü. Ağırlıklı yabancı yatırımcıların olduğu sektörde 2009 yılında 510 milyon dolar olan pazarın büyüklüğü 2010    yılında bir önceki yıla göre yüzde 11 büyüdü. Bunun sonucunda pazar 510 milyondan 565 milyon dolar büyüklüğe ulaştı. Bu yıl da büyümenin artarak devam etmesi bekleniyor.

TALEP AZALMIYOR Tüm teknolojik gelişmelere rağmen çıktıya olan talebin azalmaması sektörün en önemli avantajı. Sektörün sorunlarının başında ise kalitesiz ürünlerin pazarda yer alması ile dolum merkezleri geliyor. Bu yerler hem insan sağlığına hem de yazıcılara zarar veriyor. Ayrıca Türkiye'de bu tür sarf malzemelerinde tüketici bilincinin yeteri olarak gelişmemesi de sektörün diğer önemli sorunları arasında.

ARTIŞ DEVAM EDECEK Geçen yıl yüzde 11 büyümenin yaşandığı sektörde 2011    için yüzde 10 büyüme öngörüsü yapılıyor. Bu artış gerçekleşirse Türkiye'de kartuş pazarının toplam cirosu 565 milyondan 620 milyon dolara çıkacak. Pelikan Genel Müdürü Pınar Ersoy, Türkiye'de kartuş pazarının geleceğini şöyle değerlendiriyor: "Sektörün Türkiye'de gelecekte daha da büyüyeceğini öngörüyoruz. Tüm dünyayı etkileyen finansal kriz ve uzun süreli etkileri kurumsal ve bireysel tüketicileri ekonomik ve kalitesi yüksek ürünlere yöneltti. Bu da sarf malzemesi pazarında alternatif ürünlerin daha fazla pazar payı almasını sağlayacak."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz