Sektörde iyimserlik hakim

Türkiye fuarcılık sektörü, 2001 ekonomik krizindeki gerilemesinden ardından gelişimine her yıl 350-400 fuarla devam etti.

31.10.2014 20:41:280
Paylaş Tweet Paylaş
Sektörde iyimserlik hakim
AVRASYA’NIN MERKEZİ
Teknoloji çağıyla birlikte her ürüne kolayca ulaşılabilmesine rağmen tüketicinin araba, tekne, makine gibi büyük hacimli ve pahalı ürünleri dokunarak, test ederek almayı tercih etmesi, sektörü ayakta tutuyor. Dünya fuarcılığının merkezi Avrupa, Avrupa'da da Almanya olarak öne çıkarken, Avrasya'da ise İstanbul, Moskova ve Dubai başlıca fuarcılık merkezleri olarak yükseliyor.

ALAN YETERSİZ
Ulusal, uluslararası katılımcı/ziyaretçi sayısındaki artışlar ve fuarların birer alışveriş ortamından çok sektörlerin ulaştığı en üst seviyenin yansıdığı platformlar olduğu anlayışının yaygınlaşması, fuarcılık pazarının başlıca artıları arasında.

Yeterli devlet desteğinin olmaması ise sektörün eksisi. Almanya'da yalnızca Hannover'de 350 bin m2 kapalı fuar alanı bulunurken bu rakam Türkiye'deki toplam kapalı fuar alanına tekabül ediyor. Kapalı fuar alanı yetmediğinden bazı fuarlar ikiye bölünerek iki faz halinde yapılıyor.

İSTANBUL GÖZDE
2014 yılında Türkiye'de 118'i uluslararası olmak üzere 411 fuar yapılması öngörülüyor. Bu fuarların 241'inin İstanbul'da, 50'sinin ise İzmir ve Bursa'da yapılması planlanıyor. Özellikle İstanbul'un ulaşım kolaylığı ve konaklamada sunduğu bol seçenekle uluslararası fuarlar tarafından önümüzdeki dönemde daha çok tercih edilmesi bekleniyor. Bileşim Yayıncılık ve Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Üstün, "Sektörümüz gelişmeye çok açık olduğundan geleceğe büyük iyimserlikle bakıyoruz" diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz