Yüzde 20 büyüyecek

2012 aralık rakamları henüz netlik kazanmasa da bu sene satılan elektrikli ısıtıcı adedinin 2,5 milyon adede yükseleceği öngörülüyor.

1.01.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Yüzde 20 büyüyecek
Isıtıcı
İSTİKRARLI BÜYÜME
Havaların soğuması, doğalgaz zamları elektrikli ısıtıcılara olan talebi artırmaya devam ediyor. Düzenli büyümesini sürdüren pazar, her yıl ortalama yüzde 15-20 arasında büyüyor. 2010'da 1,8 milyon adet elektrikli ısıtıcının satıldığı pazarda, 2011 'de yüzde 16'lık büyüme yaşandı. 2,1 milyon adet ısıtıcının satıldığı pazarda 2011 'de ise yüzde 20 büyüme bekleniyor. 2012 aralık rakamları henüz netlik kazanmasa da bu sene satılan elektrikli ısıtıcı adedinin 2,5 milyon adede yükseleceği öngörülüyor.

REKABET FAZLA

Sektörde fiyat rekabeti oldukça fazla. Fiyatları 40 ila 250 TL arasında değişen ısıtıcılar, müşteri kitlesi olarak geniş bir yelpazeye hitap ediyor. Bu yıl kışın geç gelmesine karşın son dönemde etkinliğini artıran soğuklar da sektörün yüzünü güldürüyor. Ayrıca doğalgazdaki zamların elektriğe göre daha fazla olması da satışları artırıyor. En büyük sorunların başında ise haksız rekabet ve merdiven altı üretim yer alıyor. Üretim denetimlerinin artırılması ve standartlara uyulmasını talep ediliyor.

HEDEFİNDE NE VAR?

Bu yıl da sektörün yüzde 20 büyümesi bekleniyor. Buna göre pazarda satılan elektrikli ısıtıcı adedi 3 milyona yükselecek. Sektörün potansiyelinin büyük olduğunu söyleyen Kumtel Genel Koordinatörü Münir Öztaş, pazarı şöyle değerlendiriyor:

"Elektrikle ısınma, her zaman en kolay, hızlı, pratik ve temiz bir yöntem. Bu nedenle sektörün, gelecek açısından olumlu bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Elektrik fiyatlarının artması, sektörü etkiler. Ancak doğalgazda fiyat artışının daha fazla olması, elektrikle ısınmayı teşvik etmeye devam ediyor.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz