Fitch, seçim sonuçlarının Türk bankaları için önemine dikkat çekti: "Siyasi belirsizliğin devam etmesi negatif olur."
Çin'de batık kredilerin artmasıyla bankalar daha fazla sermaye arıyor.
BDDK eğitim, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkaracak.
Credit Suisse, Türk bankaları için üç yıldır sürdürdüğü "olumsuz" görüşünü sonlandırdı.
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "CEO Club Bankacılar Zirvesi'nde neler konuşuldu?
Türkiye Bankalar Birliği, sahte elektronik postalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankaları için risklerin arttığı uyarısında bulundu.
Merkez Bankası politika faizini beklentilerle paralel olarak yüzde 7.5 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.
Türkiye, 2016 yılı içerisinde kendi ödeme yöntemini kullanmaya başlayacak. Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası da yer alabilecek.
Moody's, Türk bankalarının döviz cinsi fonlamaya bağımlılığının kredi büyümesini sınırlayabileceğini açıkladı.
Uluslararası Para Fonu (IMF Başkanı Christine Lagarde, Fed’in faiz artırımı ve Çin’deki yavaşlamanın küresel ekonomiyi test ettiğini söyledi.
Türkiye, 2016 yılı içerisinde kendi ödeme yöntemini kullanmaya başlayacak. Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası da yer alabilecek.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması hayata geçirildi.
Yatırım iştahının azalması leasingde büyüme sancıları doğuruyor. Bu yılın ilk çeyreğinde sektörde işlem hacmi yüzde 10 düştü. Deniz Leasing’in genel müdürü KAHRAMAN GÜNAYDIN, yılın ilk 9 ayı için de çok umutlu değil: “İkinci çeyrekte işlem hacmi, birinci çeyrekten de düşük olacak. Ancak eylülde bir toparlanma olur” diyor. Sektörü payı yüzde 20’ye varacak “Sat geri kirala” ürününün kurtaracağını söylüyor ve önemli bir trende dikkat çekiyor: “Sözleşme büyüklükleri düşüyor, ilk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 39 küçülme var. Bu da KOBİ odaklı büyümeyi gösteriyor.”
Krediler, mevduattan hızlı artıyor ki 2014’te kredi/mevduat oranı yüzde 122’yi gördü. Bu oranla bankacılık tehlikeli bir sınıra mı yaklaştı? Genel müdürler ve danışmanlar, bu oranı Türkiye için yönetilebilir buluyor. Global likidite sürdükçe bu oranın daha da artacağını, hatta yüzde 200’e çıkacağını düşünenler bile var. Ancak ekonomi yönetimi, bu oranın aşağı çekilmesi için tedbirler alıyor. Bu tedbirlerle kredilerin uzun vadeye yayılması, bankaların maliyetini yükseltecek. Danışmalara göre bankaların kredi verme iştahı kesilebilir. Bu da özel sektörün banka dışı kaynak arayışını artıracak.