"Lojistik Pazar Görünümü 2024" raporuna göre, Türkiye lojistik sektöründeki potansiyelini kapsamlı bir şekilde ortaya koyarak Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki yatırımcıları cezbetmeyi hedefliyor.
20. Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi (UMTİK) 14-17 Ağustos 2024 tarihlerinde Ankara’da Atılım Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Türkiye 85 milyon 372 bin 377 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18. sırada yer alırken dünyanın toplam nüfusunun yüzde 1,1'ini oluşturdu.
Yolcular, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.
Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan, SpaceX'e ait Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildi.
Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Hazine mülkiyetinde bulunan, HES Hacılar A.Ş. ile Boyçelik Metal A.Ş. ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'yi satışa çıkardı.
TÜİK Başkanı Çetinkaya, gazetecilerin enflasyona ilişkin sorularını yanıtladı: Dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplanıyor. TÜFE ve ÜFE arasındaki fark Türkiye'ye özgü değil
Powell'ın konuşması öncesi para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 81, kasımda faiz indirimine başlama ihtimali ise yüzde 78 oldu.
Doğan Holding ve Hubert Medya Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki hisselerinin tamamının Altun Capital’e devri için sözleşme imzaladı.
Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında Lufthansa'ya sağlanan 6 milyar avroluk Alman devlet yardımına ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği hazine bonosu ve tahvil ihalesiyle 19 milyar 718,1 milyon lira borçlanmaya gitti.
Rusya Ticaret Bakanı Anton Alihanov, Volkswagen'in Kaluga'daki eski fabrikasında seri otomobil üretimine başlandığını bildirdi.
Biotrend, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket alternatif enerji üretimi ve atık yönetimi alanlarındaki faaliyetleri ile güçlü bir büyüme ve karlılık ortaya koydu.
Dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali filosuna sahip olan Karadeniz Holding, LNG taşımacılığında dünya devi Japon MOL ile kurduğu KARMOL markası altında yeni bir Powership inşa edecek.