Geçen yıl markette takip edilen 42 ürünün tamamında fiyat artışı tespit edilirken, fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide kuru soğan oldu.
Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, bir süredir üç kamu bankasıyla yürüttükleri ek zam görüşmelerini tamamladıklarını açıkladı.
Ülkelerin sanayi ürünleri, özellikle gıda ihracatına yönelik uygulanan kısıtlamalar ve korumacı politikalar da sert dalgalanmalara neden oldu.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu.
İstanbul'da aralık ayında önceki aya göre, perakende fiyatlar yüzde 2,94, toptan fiyatlar ise yüzde 3,71 oranında arttı.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) attığı sıkılaştırıcı adımlara karşın enflasyon baskısının kırılmaması ve iş gücü piyasasının güçlü seyretmeye devam etmesi risk iştahını düşürüyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla 9 büyükelçi merkeze alındı, 9 ülkeye yeni büyükelçilerin ataması yapıldı.
ABD'de resesyon ve enflasyon ikileminin güçlü kalmaya devam ederken, gelecek hafta iş gücü piyasasına ışık tutacak makroekonomik veriler piyasalarda oynaklığı artırabilecek.
2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ile 2021 Merkezi Yönetim Kesin Hesap kanunları Resmi Gazete'de yayımlandı.
BIST 100 endeksi, en düşük 5.258,48 ve en yüksek 5.562,98 puanı gördükten sonra haftayı 5.509,16 puandan tamamladı.
Resmi Kyodo ajansına göre, Apple Japonya, ürünlerin vergiden muaf şekilde satılmasının istismar edildiği gerekçe gösterilerek 14 milyar yen (105 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı.
Avrupa borsaları, savaş, yüksek enflasyon ve sıkılaşan para politikalarıyla 2018'den bu yana en kötü yıllık performansı gösterdi.
2022 yılında BIST 100 endeksi yüzde 196,57, altının gram fiyatı yüzde 40,22, dolar/TL yüzde 41,77, avro/TL de yüzde 32,92 artış gösterdi.
2023 yılında uygulanacak bazı vergi ve harç tutarlarındaki artış oranları Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,61 artmasını bekliyor.