Sanayi Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı'na 6 bine yakın başvuru olduğunu belirterek, "Toplamda 1685 imalatçı KOBİ'ye 2 milyar 42 milyon liralık destek vereceğiz" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 31 Aralık itibarıyla 459 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 235,3 milyar dolar olduğunu bildirdi.
Mevduat faizlerinde bir süredir etkili olan yükseliş ivmesi 20 yılın en yüksek seviyelerinin kaydedilmesiyle sonuçlandı.
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), bu yılın şubat ayında aylık bazda yüzde 1,63, yıllık bazda yüzde 78,86 artış gösterdi. 2021 yılı Eylül ayından beri aylık bazda 17 aydır artış sürüyor.
AA Finans'ın mart ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı. Ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 2,86 artmasını bekliyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini yayımladı. Türkiye ekonomisi Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da yüksek dış ticaret açığı verdi.
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanun teklifi ile, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesi ise 2 bin liraya çıkarıldı.
Fitch Ratings EMEA Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye'de seçimden sonra gelecek hükümetin ajandasında ilk maddesinin döviz piyasası riskleri olacağını belirtti.
YSK kararında, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı kesin aday listesi yer aldı.
Hazine destekli Türk Lirası KKM hesaplarında faiz tavanı kaldırıldı. KKM’lerde asgari faiz oranı politika faiz oranında olacak, üst sınırı banka belirleyecek.
SPK, son dönemde payların ilk halka arzındaki fazla talebin karşılanması noktasında yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması ve yatırımcıların arasında eşit uygulamaların sağlanması amaçlıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Hizmet Birimlerinin Kuruluş, Görev ve Yetkilerine Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
ABD ve Avrupa'da makroekonomik veri gündemi ve merkez bankası üyelerinin açıklamaları, bankalara yönelik endişelerin azalmasıyla yeniden gündemin odağına yerleşti.
Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde iş yerlerindeki ortalama ücretleri şeffaflaştıracak, kadın ve erkek çalışanlar arasında ücret farkının giderecek yeni kuralları kabul etti.
Polonya Başbakanı Morawiecki, benzinli ve dizel araba yasağına tepki gösterdi.