Ukrayna'ya saldırınca dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya'ya yaptırım sayısı 9 bin 72'ye ulaştı. En çok yaptırım kararı alan ülke, 1.013 yaptırımla İsviçre oldu.
Türkiye'de yıllık 14 milyar dolarlık gıda kaybı ve israfı yaşanıyor. 2022 yılı tarımsal destekleri ise 2 milyar dolar. Tarımsal desteklerin toplamının yedi katı değerindeki gıdayı israf ediyoruz.
Garanti Kompozit Yöneticisi Vedat Tüzer: Zelenskiy ve ekibi için 20 adet kask ve yelek istediler, biz de gönderdik, televizyondan izleyince mutlu olduk.
Rusya, Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik saldırılarını yüzde 196 arttırırken, Ukrayna, buna karşı siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturdu. En çok siber saldırıyı Hindistan ve ABD yaptı.
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), martta aylık bazda yüzde 7,29 yükseldi.
Yurt dışında ilk kez kurulan tesislerle entegre çalışacak dağıtım ağıyla ilgili çeşitli giderlere ağ başına 60 milyon liraya kadar destek sağlanacak.
Japonya, Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası Rusya'dan çeşitli sektörlerde 38 ürüne ithalat yasağı getirdi.
İngiliz Hazinesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak Moskova Menkul Kıymetler Borsasının (MOEX) tanınan borsa statüsünün iptal edilmesinin planlandığını bildirdi.
Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, daha önce yüzde 4,4 büyümesi öngörülen küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,6 büyüyeceği tahmin edildi.
Küresel internet televizyon ağı Netflix'in abone sayısı, 2022'nin ilk çeyreğinde 200 bin kişilik azalış gösterdi.
Küresel piyasalarda karışık seyir devam ederken, gözler bugün gerçekleştirilecek G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının toplantısına çevrildi.
Son dönemde resesyon endişesinin artması piyasalarda ‘güvenli liman’ olarak görülen varlıklara talebi arttırıyor.
Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, daha önce yüzde 4,4 büyümesi öngörülen küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,6 büyüyeceği tahmin edildi.
Capital'in “Türkiye’nin En Mutlu İş Yerleri Araştırması”nda kendi kategorilerinde liderliği alan şirketler, çalışanlarına mutluluk vaadedebilen şirketler olarak öne çıkıyor.
Türkiye'den 2021-2022 su ürünleri av sezonunda Fransa başta olmak üzere 28 ülkeye 1751 ton hamsi ihraç edildi. Söz konusu ihracat, geçen sezona oranla miktarda yüzde 32, değerde yüzde 23 arttı.