Polonya Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti getirildi.
Matrahı 640 ile 1500 lira arasında olan cep telefonlarında 113-265 lira bandında, matrahı 1500-3 bin lira aralığında olanlarda ise 177-377 lira bandında bir indirim oluşması bekleniyor.
Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle 2022 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 3,2'ye düşürdüklerini bildirdi.
Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, FED üyelerinin agresifleşen yönlendirmeleri, Rusya-Ukrayna savaşında şiddetlenen çatışmalar ve Çin'de devam eden kovid salgını belirsizlikleri artırıyor.
Konut Fiyat Endeksi (KFE), şubatta bir önceki aya göre yüzde 13,5 artarak 317,6 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın Capital Bilişim Nisan sayısında kaleme aldığı köşe yazısının başlığı 'Dikişler patlıyor...'
Türk otomotiv sektörünün ocak-mart döneminde AB ülkelerine dış satımı, 4 milyar 833 milyon 666 bin dolar oldu. İlk sıradaki Almanya'ya 1 milyar 118 milyon 106 bin dolarlık ihracat yapıldı.
New York Ticaret Borsası'nda işlem gören temmuz vadeli pamuk geçen hafta 1,4478 dolar, Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören mısır da 7,86 dolarla Eylül 2012'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü
GSYH, 2021'in son çeyreğine göre yüzde 1,3 artış gösterdi. Çin ekonomisi 2021'in son çeyreğinde yüzde 4 büyüme kaydetmişti.
Kuşadası'na 2 bin 129 turist getiren dev kruvaziyer Azura, turizm esnafını yeni sezon için umutlandırdı.
Toyota'nın şehir otomobillerindeki deneyimini, SUV tasarımı ve mühendisliğiyle buluşturan Yaris Cross, "2022 Dünyada Yılın Şehir Otomobili" seçildi.
Tüketicilerin yüzde 70,5'i internetten alışverişte ürün yorumlarını okuyor. Ürün ve satıcı hakkında hiç yorum bulunmaması alışverişi olumsuz etkiliyor.
Küresel piyasalar, Çin'de devam eden yeni tip koronavirüs salgını ve sert gerileyen perakende satışların yanı sıra şahinleşen merkez bankalarına ilişkin beklentilerle haftaya negatif başladı.
Elektrikli araçların küresel araç pazarındaki payı 2012'de yüzde 0,2 iken, 2021'de yüzde 8,3'e yükseldi. 2012'de 130 bin elektrikli araç satılırken, bu rakama 2021'de bir haftada ulaşıldı.
SPK Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül atandı. Başkan vekilliğine Mutalip Ünal, üyeliğe ise Yusuf Sünbül getirildi.