Bütçe gelirleri ağustosta yaklaşık 146,5 milyar lira, giderleri 105,7 milyar lira oldu. Bütçe ağustosta 40,8 milyar lira fazla verirken, ocak-ağustos döneminde 37,5 milyar lira açık verdi.
DEİK Türkiye-Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yeşil Mutabakat hedeflerine uyumun sanayi ve ihracatta rekabet gücünü artıracağını söyledi.
Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri, geçen yıl 10 trilyon 596 milyar 683 milyon lira olarak hesaplandı.
Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Gram altın fiyatı 489 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 802 lira, Cumhuriyet altını 3.278 liradan satılıyor.
Ücretli çalışan sayısı temmuzda yıllık bazda yüzde 10,9 artarak 13,6 milyonu geçti.
"Alınan kararla, 1 Ekim 2021 itibarıyla TL cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin 13,9 milyar lira, döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin ise 3,4 milyar dolar artması bekleniyor"
BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. bisküvi ve şekerleme ürünlerinin üretimini yapmak üzere yeni bir şirket kurulmasına karar verdi.
Küresel piyasalar, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik toparlanmayı olumsuz etkilemeye devam edeceğine ilişkin endişelerle karışık bir seyir izliyor.
Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı. Vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli döviz hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 23’e yükseldi.
Türkiye’de 'bankasızlar' diyebileceğimiz kesimin toplam nüfusta payının yüzde 30 olduğu belirtiliyor. Yani bankacılık, nüfusun yüzde 70’ine ulaşabiliyor. Bu aynı zamanda büyük bir potansiyele işaret.
200 milyar dolardan fazla servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos’a göre Amazon’un başarısında yaratıcılığın ve çok çalışmanın dışında bir etken daha var: Şans.
İhracat ve imalat şirketlerine verilen desteğin artacağını söyleyen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yıl sonunda kredilerde yüzde 15’in üzerinde, mevduatta yüzde 17 büyüme bekliyor.
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann: İlgili riskler göz önüne alındığında dijital avro ihracında kademeli bir yaklaşım mantıklı olabilir.
BMD Başkanı Sinan Öncel, 'Ülke genelinde aşılama konusunda henüz istenen düzeye ulaşamadığımız için sonbaharda yeni bir kapanma riski bizi endişelendiriyor" dedi.