Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini 50 baz puan artırmasıyla pozitif bir seyir izleniyor.
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltti. Bu 2000 yılından bu yana en yüksek miktarlı faiz artışı oldu.
Emtia piyasasında nisan ayında oynaklığın arttığı ve fiyatlardaki dalga boyunun yükseldiği görülürken, ürün bazlı ayrışmaların artması dikkati çekti.
Gözaltına alınan kişinin Alibaba'nın kurucusu Jack Ma olduğunun zannedilmesi nedeniyle şirketin hisseleri gün içinde yüzde 9,4 değer kaybetti
Koronavirüs pandemisi sonrası yükselişe geçen sektörler arasında villa turizmi de var.
TESK Başkanı Palandöken'den zorunlu trafik sigortası açıklaması: Zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olması trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden olur
29 Nisan'da yaklaşık 2 milyar dolarla "günlük ihracat rekoru" kırıldı.
Ramazan Bayramı sonrasında nisan ayına ilişkin enflasyon ve ihracat rakamları açıklanacak. Yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları ise 31 Mayıs'ta duyurulacak.
Tahvil piyasalarında Fed'in gelecek hafta politika faizini 50 baz puan artırması fiyatlanırken, haziranda 75 baz puan ve temmuz ile eylülde ise 50'şer baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülüyor.
Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina: "Yerleşik ekonomik bağların kopması, bu yılki GSYH dinamiklerini olumsuz etkileyecek."
Bu yıl Ramazan Bayramı döneminde Türkiye genelinde yolcular yükselen bilet fiyatlarına rağmen, otobüs ve uçak biletlerine yoğun talep gösterdi.
Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus rublesinin altına ve döviz değeri olan çeşitli emtiaya endekslenmesi konusunun istişare edildiğini söyledi.
Türkiye'de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar vergiden muaf tutulacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mayıs-temmuz döneminde 83 milyar liralık iç borç servisine karşılık 107 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek.
Haberin duyulmasından sonra, bankanın hisseleri yaklaşık yüzde 3 düştü.