Capital'de bu ay

İşte Aralık ayının başlıkları...

3.12.2014 18:54:480
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay
KAPAK
TÜRKİYE'NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ

“Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması sonuçlandı. 1.620 orta ve üst düzey yöneticinin katıldığı anketten Turkcell lider çıktı. 2’nci Koç Holding, 3’üncü ise Coca-Cola oldu.

ARAŞTIRMA
SIRA DIŞI OFİSLER
Arçelik'ten Unilever'e, P&G'den Garanti Bankası'na kadar Türkiye'nin en beğenilen şirketlerinin ofislerini araştırdık. Her türlü konforun düşünüldüğü ofisler yaratıcılığı besliyor.

KRİTERLERİN ŞAMPİYONLARI
Turkcell bilgi ve teknoloji yatırımlarıyla, P&G çalışana verdiği değerle, Coca-Cola ise medya ve iletişim çalışmalarıyla "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri" araştırmasına damgasını vurdu.

CEO’LARIN SATIN ALMA AJANDASI
Yıldız Holding'in United Biscuits'i almasıyla gözler, diğer holdinglere çevrildi. Koç'tan Sabancı'ya kadar önde gelen holdinglerin CEO'larına yeni satın alma planlarını sorduk.

NORMAL ARAYIŞI!
Bu yıl büyümenin yavaşlaması, hemen her sektörü etkiledi. Yaptığımız araştırmaya göre 21 sektörün 15'inde büyüme oranları normal seviyenin altında kaldı.

BÜYÜTEN FONLAR!
Son 5 yılda fon tarafından satın alınan şirketler büyümelerini artırdı. Doğa Koleji'nden Doğtaş'a, Mavi'den Arzum'a kadar fonların pozitif etki yaptığı şirketleri araştırdık.

SÖYLEŞİ
“BÜYÜMENiN DiNAMOSU YENi ALANLAR OLACAK”
Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv'le büyüme planlarını konuştuk. Ciliv, "Teknolojinin farklı alanlarına giriyoruz ve büyümemizin dinamosu da bu yeni alanlardan olacak." diyor.

“DAHA GiDECEK YOLUMUZ VAR” 
Coca-Cola'nın Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, "128 yıl daha var olmak istiyoruz. Bunun için, sürdürülebilirlik bizim için çok önemli" diyor.

"DOĞRU PROJEYE DESTEK BİLİNİRLİĞİ ARTIRIYOR"
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, işadamlarının sanata olan ilgisinden memnun. Eczacıbaşı, "Sanata yatırım başarıyı etkiliyor." diyor.

"YENİ FIRSAT ÇOK, HEDEFİMİZ BATI"
Sütaş'ı geleceğe taşıyan "ottan sofraya" iş modelinin yaratıcıları Tarık Tezel ve Serpil Veral hedeflerinin Batı pazarına açılmak olduğunu söylüyor.

YÖNETİM
EN "TARZ" LİDERLER

Türk iş dünyasının en beğendiği 15 lideri seçtik. CEO Club üyeleri arasında yapılan ankete göre ilk sırada Hüsnü Özyeğin var. Özyeğin'i Murat Ülker'le Cem Boyner takip ediyor. 

DEĞİŞİMDE KRİTİK EŞİK
Çalışan sirkülasyonunda kesinlikle çıkılmaması gereken eşik yüzde 25-30 bandı. Yönetici seviyesinde sirkülasyonun yüzde 30'a çıkması o şirketle ilgili sorun olduğunu gösteriyor.

KÜLTÜR DEVRİMİ

Şirket kültürleri değişip dönüşüyor. Yıldız Holding'den TAV'a, CarrefourSA'dan Vodafone'a kadar son dönemde büyük grupların yaşadığı kültür değişimini inceledik. 

AİLENİN ZOR SEÇİMİ
Aile içinden yeni CEO nasıl seçiliyor? Bu sorunun cevabı araştırmamızda gizli. Ailenin seçtiği CEO'larda şans kadar yetkinlikler de önemli rol oynuyor. 

FİNANS
HIZLI BÜYÜME MÜMKÜN MÜ?

2014'ü 110 milyar TL'lik işlem hacmiyle kapatmayı planlayan faktoring sektörü 2015'te yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. Faktoring şirketlerinin büyüme hedeflerini araştırdık.

DÜŞEN KÂRA ÇAPRAZ ÇÖZÜM!
Bankacılıkta düşen kârlara karşı geliştirilen yeni yöntemlerden biri de çapraz satışlar oldu. Çapraz satış oranını artırma hedefi, hemen her bankanın ajandasında ön sıralarda yer alıyor.

ŞAŞIRTAN HAREKET
Rekabetin artması, yeni oyuncuların pazara girmesiyle finans sektöründeki yönetici transferleri arttı. son 3 yılda 7 banka, yeni genel müdürünü rakiplerden transfer etti.

"2015 HEDEFİMİZ 20 MİLYAR TL"
Şeker Leasing Genel Müdürü Cenk Erten'le yeni ürünlerle hareketlenen leasing'i, 2015 beklentilerini konuştuk.

GÖRÜŞLER
Ali Özgenç / PAYLAŞIM EKONOMİSİ
Ian Bremmer / ADAYLARIN DIŞ POLİTİKA ÇİZGİSİ
David Bork/ ÇARŞAFLARIN KABUĞUNU SOYMAK
Mehmet Gerz / KÖTÜ BAŞLAYAN 2014 İYİ BİTİYOR

KONJONKTÜR
EKONOMİDE GÜVEN PROBLEMİ

Haziran'da yapılacak genel seçime kadar hukümetin ekonomide güveni sağlayacak bir adım atamayacak gibi görünmesi 2015’in yarısının şimdiden kayıp olduğunu düşündürüyor.

RICHARD BRANSON
PROJEKSİYON
İNSANLAR
ŞİRKET DOKTORU
NASIL BAŞARDIM?
10 SORU
PAZARLAMA
MEDIAPULSE
AL RIES
ZİRVE YOLU
FINANCE SUITE
KİŞİSEL YATIRIM

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz