İşte 2017'de Türkiye'nin en beğenilen şirketleri

Bu yıl 17.'si düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonuçları açıklandı. Capital’in dev araştırmasında, zirvede geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Koç Holding var.

1.12.2017 12:10:000
Paylaş Tweet Paylaş
İşte 2017'de Türkiye'nin en beğenilen şirketleri

Capital, bu yıl 17’nci kez Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri’ni belirledi. Geçtiğimiz yıl listenin birincisi olan Koç Holding, bu yıl da zirveyi kaptırmadı. Geçtiğimiz yılın ikincisi Arçelik de listedeki yerini korudu. Garanti Bankası ise bir basamak yukarı çıkarak üçüncülüğe yerleşti. Rekabetin kendini yoğun olarak hissettirdiği En Beğenilen 20 Şirket Listesi’nde bu yıl 16 şirketin yeri değiştirmesiyle müthiş bir hareket yaşandı.

Geçtiğimiz yıl 3 basamak çıkan Doğuş Holding, bu yıl 5 basamak çıkarak 20’ncilikten 15’inciliğe tırmandı. Migros, Borusan Holding, Türkiye İş Bankası, Türk Hava Yolları ve Eczacıbaşı Topluluğu 3’er basamak yükselirken Garanti Bankası da 1 basamak çıktı. Anadolu Grubu, Ford Otosan ve Akbank ise listenin bu yılki yenileri oldu.

Beğeni kriterleri

Dev araştırma Ağustos-Kasım 2017 tarihleri arasında online anket tekniği uygulanarak gerçekleştirildi. Araştırmaya 59 sektörden 500’ün üzerinde şirketi temsilen 1.400 yönetici katıldı. Türkiye’nin en beğenilen şirketleri, tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken sektörlerin en beğenilen şirketleri, ilgili sektörün profesyonellerinin görüşleri alınarak belirlendi. Ankete katılan yöneticilerden kendi şirketini dışarıda tutarak hem Türkiye hem kendi sektörü için en beğendikleri şirketleri belirtmeleri istendi.

Araştırma Türkiye ve sektörler için en beğenilen şirketleri belirlemenin dışında, en beğenilen şirket olmayı sağlayan performans kriterlerini de ölçerek ideal şirketlerin fark yaratan performans alanlarını da ortaya çıkardı. Bu kapsamda 22 performans kriteri sorgulandı ve hem bu kriterlerin öncelikleri hem şirketlerin hangi kriterlerle farklılaştığı gözler önüne konuldu.

İşte Türkiye'nin En Beğenilen ilk 20 şirketi

1
Koç Holding
2
Arçelik
3
Garanti Bankası
4
Unilever
5
THY
6
Coca-Cola
7
Eczacıbaşı Topluluğu
8
Turkcell
9
Türkiye İş Bankası
10
Borusan Holding
11
Vodafone
12
Sabancı Holding
13
Migros
14
Ülker
15
Doğuş Holding
16
P&G
17
Vestel
18
Anadolu Grubu
19
Ford Otosan
20
Akbank

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz