"İklim kriziyle mücadelede ‘sıfır tolerans’ noktasındayız"

WWW Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, iklim kriziyle mücadelede 'sıfır tolerans' ilkesiyle hareket edilmesi gerektiğini söylüyor.

15.01.2021 12:40:000
Paylaş Tweet Paylaş
"İklim kriziyle mücadelede ‘sıfır tolerans’ noktasındayız"

İki yılda bir hazırlanan ve dünyanın mevcut durumunu özetleyen WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) Yaşayan Gezegen Raporu, son 50 yılda canlı türlerinin popülasyonlarının yüzde 68 azaldığını ortaya koydu. 

COVID-19 benzeri küresel salgınların ortaya çıkışında da etkili olan ormansızlaşma, sürdürülebilir olmayan tarım ve yasadışı yaban hayatı ticareti gibi insan kaynaklı çevre sorunlarıyla ilgili acil önlem alınmazsa bir felakete sürükleneceğimizi belirten WWW Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, iklim kriziyle mücadelede “sıfır tolerans” ilkesiyle hareket edilmesi gerektiğini söylüyor. 

"Tünelin ucunda ışık var ancak gidişatı tersine çevirmek için doğal habitat kayıpları ile ormansızlaşmaya son verecek ve gıda sistemlerimizi iyileştirecek acil adımlar atılmalı" diyor.

Günümüzün Dünyası’nın bu haftaki konuğu WWF Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli’yle Yaşayan Gezegen Raporu’nun sonuçları üzerinden iklim krizini ve atılması gereken adımları konuştuk.




Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz