Borç stokunun 2 trilyon 642,3 milyar lira tutarındaki kısmı Türk lirası, 4 trilyon 595,8 milyar lira tutarındaki bölümü ise döviz cinsi borçlardan oluştu.
Global kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, ülkemizin en köklü kulüplerinden biri olan Galatasaray Spor Kulübü ile anlaştı. IFS Galatasaray'ın Dijital Dönüşüm Sponsoru oldu.
Ramazan Bayramı tatili öncesindeki 1,5 gün kamu çalışanlarının idari izinli sayılması kararı, turizm sektörünü hareketlendirdi.
Türkiye Varlık Fonu, Sharjah Islamic Bank ile 3 yıl vadeli olmak üzere 100 milyon dolar değerinde murabaha finansmanı anlaşması imzalayarak ilk İslami finansman işlemini gerçekleştirdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vatandaşların noterlik hizmetlerine yerinde ve daha hızlı ulaşabilmesi için 40 yeni noterlik kurulduğunu açıkladı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde: İlk faiz indiriminden sonra faizlerin izleyeceği yolu önceden taahhüt edemiyoruz.
B sınıfı otomobil ehliyetiyle 125cc'ye kadar motosiklet kullanılabilmesinin önü açan düzenleme satışlara yansıdı. Trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı yüzde 47,7 artışla otomobili geride bıraktı.
BoJ'un politika faizini 17 yıl aradan sonra ilk kez artırmasıyla dünyada negatif faiz politikasını benimseyen son merkez bankası da karar değiştirmiş oldu.
Reklam Kurulu, mart ayı toplantısında 134 dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulundu, bu dosyalardan 119'unu mevzuata aykırı buldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi martta aylık bazda yüzde 0,02 artarak 79,4 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 2,38, yıllık bazda yüzde 62,38 artış gösterdi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.
Meta soruşturmayı sona erdirmek için Avrupa'da fiyat indiriyor. Facebook ve Instagram için aylık reklamsız abonelik ücretini tek bir hesap için aylık 9,99 eurodan 5,99 euroya indirim planlanıyor.
Bakanlığın internet sitesindeki açıklamaya göre, ihracı yapılan 3 milyar 562 milyon 300 bin lira tutarındaki sabit kira getirili kira sertifikasının itfa tarihi 14 Mart 2029 olarak belirlendi.
Avrupa'da, Fed'in atacağı adımlar öncesi yatırımcıların temkinli pozitif olduğu görülürken, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) açıklayacağı faiz kararı da yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.