Fuarların organize edildiği şehirler açısından bakıldığında İstanbul 171 fuarla ilk sırada yer aldı. Bu ili 31 fuarla Antalya ve 29 fuarla İzmir takip etti.
Bu hafta ABD, İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının para politikası kararları ile birlikte yoğun makroekonomik veri takvimi ve şirket finansal sonuçları yatırımcıların odağında olacak.
Küresel piyasalar, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği beklentileriyle bu hafta pozitif seyir izlerken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündeminde olacak.
Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 132,2 artarak 14 bin 552'ye yükseldi.
Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasında finansman desteğine ilişkin düzenlemeleri içeren yasa, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
BIST 100 endeksi, en düşük 5.020,54 ve en yüksek 5.568,97 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 5,44 azalarak 5.191,83 puandan tamamladı.
Focus2move verilerine göre, Toyota Corolla, 2022'de dünyanın en çok tercih edilen modeli oldu. Geçen yıl dünyada en çok satılan ikinci model ise 870 bin adet ile Toyota RAV4 oldu.
Nissan, motor parça arızası nedeniyle 527 bini aşkın aracını geri çağırdı. Hatanın, otomatik start-stop (kalk-dur) sistemine yönelik elektrik motorlarındaki parça arızasından kaynaklandığı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz." dedi.
Nebati; "İşsizliği artıracak, ekonomik faaliyetleri yavaşlatacak adımları sıkılaştırmak yerine yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı politikalar uyguluyoruz" dedi.
AKP'li Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifini pazartesi günü TBMM'ye sunacaklarını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; "Türkiye'de kurulacak nükleer enerji santrallerinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücü bu okulda yetişecek" dedi.
MASFED Genel Başkanı Erkoç; "Hem sıfır hem ikinci el araçta aralık ayı hareketli geçti. Aralıkta otomobil devirleri önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,9 arttı" dedi.
Maliyetlerini azaltmak amacıyla işten çıkarma yönünde açıklama yapan büyük teknoloji şirketleri arasına finans, gayrimenkul, medya, telekom otomotiv ve kimya sektöründen firmalar da ekleniyor.
Kanunla perakende ticarette haksız ticari uygulamalarda bulunulamayacak. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yapılan değişiklik 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.