Buğday düne göre yüzde 5'in üzerinde artarak 13,63 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Fiyatlar aylık bazda yüzde 30 ve yılbaşına göre de yüzde 60'un üzerinde artış kaydetti.
Ümit Boyner, yaşamın her alanında kadına yönelik şiddetin karşısında olduklarını ve bu konuda yeni bir proje hayata geçireceklerini söyledi.
Küresel ekonomi, Kovid-19 salgınıyla yaşanan ekonomik krizin toparlanma aşamasını tamamlayamadan Rusya-Ukrayna savaşına bağlı olarak emtia fiyatlarında görülen artışlarla sarsılıyor.
Altının gram fiyatı 941 liraya çıktı. Çeyrek altın 1.542 lira, Cumhuriyet altını ise 6.298 liradan satılıyor.
OECD içinde kadın-erkek istihdam farkının en yüksek olduğu Türkiye'de, lojistik sektöründe de cinsiyet eşitsizliği yaşanıyor.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne yönelik bir ambargonun piyasalarda "felakete" neden olacağını belirterek, "Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir" dedi.
Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşı ve uygulanan yaptırımların ekonomik etkilerine yönelik endişelerle risk iştahı düşük seyretmeye devam ediyor.
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 57 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 44 kuruş zam geldi.
Yayla Agro Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, “Dünyada pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıdada sayılı markalar arasına girmeyi hedefliyoruz” diyor.
Enerji alanında yatırımları olan Unit Group, Amerika ve Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının piyasadaki dengeleri değiştirmesiyle İran’da proje yapımına başlıyor.
Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından Mısır, buğday ithalatında sıkıntılar yaşamaya ve buna bağlı olarak ekmek ve un fiyatlarında ciddi artışlara sahne olmaya başladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ayçiçek yağı stoklarının tükendiği iddialarını yalanladı, “Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarının üçlü formatta Antalya'da bir araya geleceği açıklandı.
Rus hükümetinden yapılan açıklamada, Rusya’ya, şirketlerine ve vatandaşlarına yönelik dostane olmayan adımlar atan ülkelerin yer aldığı listenin onaylandığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığının 19-25 Şubat verilerine göre, her 100 bin kişideki vaka sayısı, İstanbul'da 646,49, Ankara'da 1275,52, İzmir'de 662,39 olarak kayıtlara geçti.