Takım tezgahları sektöründe Türkiye’nin liderlerinden Tezmaksan, Sivas’ta kuracağı fabrikanın temelini attı.
Ata Holding bünyesinde yer alan ve farklı sektörlere hizmet veren ATP, stratejik adımlarına bir yenisini ekledi.
Merkez Bankası toplam rezervleri 13 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 718 milyon dolar azalarak, 101 milyar 941 milyon dolara geriledi.
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 895 milyon lira artarak 5 trilyon 776 milyar 996 milyon liraya çıktı.
En büyük 10 bankanın aktif toplamı ilk çeyrekte 8 trilyon 32 milyar liraya ulaştı, kârı 50 milyar lirayı aştı. Kamu bankalarının kredi stoku 2,1 trilyon lira özel bankaların ise 2,5 trilyon lira oldu.
Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, martta 2021 sonuna kıyasla 1,7 milyar dolar azalışla 167,3 milyar dolar oldu.
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 2,61 yükseldi.
Tüketici güven endeksi mayısta aylık bazda yüzde 0,4 artışla 67,6 değerini aldı.
Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), mayısta 5,8 puan azalarak 172,9 seviyesine geriledi.
Küresel tedarik zinciri üzerindeki baskıların Çin'deki karantina önlemleri, Ukrayna'daki savaş ve ABD ile Asya arasındaki hava taşımacılığı maliyetlerinin artması nedeniyle kötüleştiği bildirildi.
Avrupa Birliği (AB) kurumları, üye ülkelerdeki yer altı doğal gaz depolarının gelecek kışa kadar en az yüzde 80 oranında doldurulmasını zorunlu hale getirecek mevzuatta uzlaşı sağladı.
Yılın ilk çeyreğinde küresel borcun ülkelerin toplam gayrisafi yurt içi hasılasına oranı yaklaşık yüzde 348 oldu
Kovid-19 salgınından önce günde ortalama 6,5-7 milyon kişiyi ağırlayan alışveriş merkezlerinin kısıtlamalar dolayısıyla düşen ziyaretçi sayısı, tedbirlerin kaldırılmasıyla 5 milyona ulaştı.
32 yıl sonra Rusya’daki işini satacağını duyuran McDonald’s’ın Rusya’da 800′den fazla restoranı ve 62.000 çalışanı var. Şirket yerel bir alıcı arıyordu ve restoranları devralacak kişi bulundu.
Yeni günün Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) faiz indirimi ile Asya borsaları ve endeks vadeli kontratları tarafında pozitif başladığı, buna karşın yüksek oynaklık temasının korunduğu görülüyor.