Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, şubatta tüketici yıllık enflasyonundaki yükselişe en belirgin katkı gıda grubundan geldi.
Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin oranı yüzde 42,8 olarak hesaplandı. Bu oran kadınlarda yüzde 26,3, erkeklerde yüzde 59,8 oldu.
Alım noktaları dahil olmak üzere Türkiye’de toplamda 30 noktada faaliyet gösteren otoplus, beşinci merkezini İstanbul Vega AVM’de açtı.
Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsünün raporuna göre, Rusya'dan petrol ihracatının tamamen durması durumunda risk altındaki miktar günlük yaklaşık 4,2 milyon varil civarında.
Ukrayna, Zaporijya Nükleer Santrali sahasında kontrolün Rus ordusuna geçtiğini açıkladı.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının sürdüğü bir dönemde, Karadeniz’de bir uçak, helikopter ve geminin üstü üste yaşadığı “gizemli kazaların” sebebi araştırılıyor.
Brent petrolün varil fiyatı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı arzın daralacağı endişeleriyle uluslararası piyasalarda 111,39 dolardan işlem görüyor.
Rusya ve Ukrayna, ayçiçeği yağında dünya genelinde ana tedarikçi olarak bilinirken, bazı yağların ithalatında gümrük vergisi tedbir olarak sıfırlandı.
Moskova Borsasından yapılan yazılı açıklamada, piyasalardaki işlemlere "mevcut durum" nedeniyle bugün de devam edilmeyeceği belirtildi.
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunda bir kez daha indirime gidildiği aktarıldı.
Ukrayna’da, Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali’nde başlayan yangın küresel pay piyasalarında satış baskısının artmasına neden oldu.
Avrupa’nın en büyük nükleer santralindeki yangın dünyayı alarma geçirdi.
Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.
Bakan Nebati, şubat ayı enflasyon rakamları ve enflasyonla mücadelede atılan adımlara ilişkin açıklama yaptı.
İsveçli mobilya firması IKEA ile giyim markası H&M, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacağını açıkladı.