"Böyle giderse sektör tıkanır"

Gülor Şarapçılık Yönetici Direktörü Adnan Erem, şirketin hikayesini ve sektörün yaşadığı önemli değişimi anlattı.

17 TEMMUZ, 20150
Paylaş Tweet Paylaş
Böyle giderse sektör tıkanır
Güler Sabancı, Gülor Şarapçılık’! bir hobi olarak 1990’ların ortasında kurdu. Üç yıl önce daha iddialı ve kurumsal olma kararı alınınca yönetime Adnan Erem  getirildi. Erem, pazarlama ve satış kanallarını güçlendirip müşteri ve ürün sayısını artırdıklarını ve bunun da 5-6 katlık bir büyüme yarattığını söylüyor. Yeni düzenlemeler sonrasında sektörde hiçbir şeyin net olmadığına dikkat çeken yönetici, üreticilerin heyecansız olduğuna ve planların yeniden yapıldığına dikkat çekiyor. Kendileri ve sektör için ise ihracatın bir çıkış olabileceğini düşünüyor.

Gülor Şarapçılık, 1990’ların ortasında Sabancı Holding Yönetim Kumlu Başkanı Güler Sabancı tarafından kuruldu. Uzun yıllar ticarileşmeden yol alan şirket, 2010’da kurumsallaşma ve büyüme karan alınca Güler Sabancı’nın teklifiyle yönetime Adnan Erem geldi. 25 yıl boyunca Sabancı Holding’de gıda ve içecek sektöründe çalışan Erem’in yönetiminde ilk olarak uzman kadrolarını genişleten şirket, pazarlama departmanını güçlendirdi, satış kanallarını yaygınlaştırdı. Son 3 yıllık performanslarını değerlendiren Erem, artık daha kurumsal bir yapıya büründüklerini, daha fazla müşterileri ve daha farklı şarapları olduğunu söylüyor. Satış ve pazarlamaya dönük faaliyetlerle işi başladıkları noktadan 5-6 kat yukarı taşıdıklarını anlatıyor.

Kendini premium segmentte konumlandıran ve kaliteye odaklanan Gülor Şarapçılık, iç pazarda ev dışı tüketim noktalarına yönelik üretim yapıyor. Erem, önümüzdeki dönemde bu stratejinin devam edeceğini belirtiyor. İhracatı artırarak büyüme peşinde olduklarını ifade eden Erem, özellikle Kanada, Amerika’ya odaklandıklarını açıklıyor. Gülor Şarapçılık Yönetici Direktörü Adnan Erem, şirketin hikayesini ve sektörün yaşadığı önemli değişimi şöyle anlattı:

Capital: Sizin gıda sektörüyle ilgili hem ulusal hem uluslararası anlamda çok önemli deneyimleriniz var. Gülor Şarapçılık hikayeniz nasıl başladı?
- İş hayatım, 1985 yılında başladı. Sabancı Grubu’nda aşağı yukarı 25 yıl çalıştım. İş alanlarım hep gıda ve içecek oldu. Türkiye’de gıda sektörünün son 30 yıldaki gelişimine hem şahitlik yaptım hem içinde yaşadım kimi zaman da yön verdim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz