Küresel piyasalarda bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ile Türkiye ve Japonya merkez bankalarının toplantıları takip edilecek.
Türkiye'de 80 yaş üstü nüfusun en fazla olduğu yer Marmara Bölgesi, en az olduğu bölge ise Güneydoğu Anadolu oldu. 0-17 yaş aralığının bölgelere dağılımında da ilk sırada Marmara yer alıyor.
Küresel piyasalarda FED toplantı tutanaklarıyla artan belirsizlikler ve delta varyantına karşın ABD borsaları rekor kırmaya devam ediyor. Gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrildi.
Bazı bakanlık, kurum ve büyükelçilikler ile Demiroğlu Bilim Üniversitesine ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Fed, salgınının etkilerinin ABD ekonomisinde hissedilmeye devam ettiğini belirterek, yakın vadede enflasyon görünümüne ilişkin yukarı yönlü risklerin arttığını bildirdi.
Borsa, altın, döviz... Yatırım araçlarının haftalık performansı
Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen çalıştayda sektörün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Hükümet, kamu işçilerine 2021'nin ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı ile 4 bin liraya kadar brüt ücrete 60 ve 100 lira seyyanen zam teklif etti.
SPK'dan yapılan açıklamada, "Sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde bu konuda yer alan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadeleri kullanıldı
Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 13-16 Temmuz'da ödenecek... İşte emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin detaylar:
Akbank'ın açıklamasında "Şubelerimiz 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde müşterilerimize öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet verecektir" denildi.
'Çiftlik Bank' davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aydın'ın 26 saat süren emniyet ifadesi de ortaya çıktı.
Yabancı yatırımcı Haziran ayında en çok Garanti Bankası hissesine ilgi gösterirken, en çok çıkışın yaşandığı hisse Arçelik oldu.
Hepsiburada’da Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na (CMO) 1 Temmuz tarihinden itibaren Ender Özgün getirildi.
DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Akkuş, "Lübnan Ticaret Bakanı ile yaptığımız görüşmede patlamayla yıkılan Beyrut limanını yap işlet devret modeli ile yapmaya talip olduk" dedi.