“Girişimci kadınlar koruma altında”

Güneş Sigorta, kendi alanında önemli bir projeye imza atıyor. Toplam 175 ülkede dar gelirli kadınların ekonomik yaşama katılmaları amacıyla yürütülen Mikrokredi programından yararlanan kadınlara mikro sigortalar sunuyor.

16.11.2014 00:24:050
Paylaş Tweet Paylaş
“Girişimci kadınlar koruma altında”
Güneş Sigorta, kendi alanında önemli bir projeye imza atıyor. Toplam 175 ülkede dar gelirli kadınların ekonomik yaşama katılmaları amacıyla yürütülen Mikrokredi programından yararlanan kadınlara mikro sigortalar sunuyor. 2011 yılı sonunda başlayan projeyle Güneş Sigorta, MikroSigorta uygulamasıyla 68 bin, MikroKonut ile 35 bin kadını şu ana kadar sigorta güvencesi altına aldı. Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, dünyada bir ilk olan projelerini şöyle aktarıyor:

AYDA 1 TL ÖDEME
“MikroSigorta, kaza sonucu ölüm, sürekli sakatlık teminatlarını kapsıyor, terör ve deprem gibi doğal afetleri teminat altına alıyor. MikroKredi kullanan kadınlar bu güvenceden ayda yalnızca 1 TL ödeyerek yararlanabiliyor.

Aynı şekilde 2013 Nisan’ında sunulan MikroKonut ile de dar gelirli girişimci kadınların yuvası, yangından yıldırıma, sel ve su basmasından yer kaymasına kadar birçok temel riske karşı ayda yine 1 TL’ye güvence kapsamında. Lansmandan bugüne kadar geçen süre zarfında, MikroSigorta ile güvence altındaki kadın sayısı 68 bine yükseldi. Şu an 75 bin dar gelirli girişimci kadın MikroKredi kullanmış durumda. Bunların yüzde 90’ının kendini MikroSigorta ile güvence altına aldığını görüyoruz.

214 BİN TL TAZMİNAT ÖDEDİK
Uygulamaya alındığı günden bu yana MikroSigorta kapsamında 29 aileye 214 bin TL tazminat ödemesi yaptık. MikroKonut için yapılan 141 bin TL’lik ödemeyle bugüne kadar toplam 345 bin TL’lik ödeme gerçekleştirdik.

MikroSigorta ve MikroKonut ile yalnızca girişimci kadınlarımızı, yuvalarını ve hayatlarını değil, bir anlamda ailelerini de sigorta altına alıyoruz. Özellikle kırsal kesimde çok düşük gelir düzeyine sahip olan kadınlarımız, aldıkları MikroKredi sayesinde kurdukları işle ailelerini geçindiriyor. Karşılaşabilecekleri herhangi bir kaza sonucunda tüm ailenin geliri son bulacağı için MikroSigorta ile aslında sadece girişimci kadınlarımızı değil bir anlamda onların ailelerini de sigorta altına almış oluyoruz.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz