Müşterinin ayağına gidenler artıyor

2.11.2015 15:17:420
Paylaş Tweet Paylaş
Müşterinin ayağına gidenler artıyor
İnsan kaynakları
Müşterinin ayağına gidenler artıyor
Bankalarda insan kaynaklarında mobil yani sahada çalışan personelin önemi artıyor. Alımların çoğu bu alanda oluyor. Haziran sonu verilerine göre son bir yılda sektörde sadece 139 şube açılırken işe alınan sayısı 3 bine yaklaştı. Bu alanda öncü bankalardan biri de geçtiğimiz mart ayında KOBİ bankacılığında yeni bir tablet ile sahada işleri kolaylaştırmayı hedefleyen Finansbank. 12 bin 800 çalışana sahip bankanın insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcısı HAKAN ALP ile mobil çalışanların yükselen önemini konuştuk:
5 BİNİ MOBİL
“İlk koşulun müşterimizin yanında olmak olduğunu düşünüyoruz. KOBİ Tablet gibi çalışanlarımızın şubelerini yanlarında taşımalarına olanak sağlayan uygulamalarımızla hem tüzel hem direkt satış ve bireysel bankacılık ekiplerimiz daha fazla sahada. Bugün yaklaşık 5 bin çalışanımızın mobil olarak çalıştığını söyleyebiliriz. Bu sayı 5 yıl öncesi yaklaşık 4 bine yakındı.
HANGİ POZİSYONLARDALAR?
Bireysel satış temsilcilerimiz, tüzel müşterilere hizmet veren portföy yöneticilerimiz ve hatta zaman zaman şube müdürlerimiz mobil çalışıyor. İleride bu tip mobil çalışan ekipler daha da artacak. Şube müdürü de, direkt satışçı da, bölge çalışanları da verimli satış pazarlama faaliyeti için mobil olmak durumunda. Ben bile mobilim. Yılda yaklaşık 200 şube ziyaret ediyorum. Onlar da bizim iç müşterimiz. Kurumsal bankacılık portföy yöneticisinin holdinglere gitmesi, KOBİ Bankacılığı portföy yöneticisinin KOBİ’leri ziyaret etmesi büyük önem taşıyor.”

Tamamlayıcı sağlık
Ne kadar büyür?

2013’te hayatımıza giren tamamlayıcı sağlık sigortaları, kişilerin devletin karşıladığı limitlerin üzerinde kalan sağlık harcamalarını garantiye alıyor. Dünyada yaygın olarak kullanılan bu sigorta branşı için ilk günlerde çok olumlu bir tablo çizilmişti. Peki gerçekten tamamlayıcı sağlık sigortaları Türkiye’de bir potansiyel oluşturabilecek mi? Bu soruyu Peppers &Rogers Group’tan İsmail Dağgeçen ve Sistema CEO’su ALI TOLGA MORAL cevaplıyor.
PAYI ARTIYOR
“Artan sağlık maliyetleri, yaşlanan nüfus tamamlayıcı sağlık sigortasının önemini artıracak” diyen İsmail Dağgeçen, bugün gelinen rakamları şöyle aktarıyor: “Sağlık sigortaları 2014 sonunda 2,9 milyar TL ile toplam prim üretiminde yüzde 11 paya sahip. 2023’te ise yüzde 22 payla 14 milyar TL hacme ulaşacağını öngörüyoruz. Tamamlayıcı sağlık sigortaları da 2014 sonunda toplam sağlık sigortası primlerinin içinde yüzde 1,3 pay aldı. Bu yılın ilk yarısındaysa payını yüzde 1,6’ya yükseltti.”
5 YILDA 250 MİLYON TL
Sistema Yönetim Danışmanlığı CEO’su Ali Tolga Moral yarattığı fırsatlarla tamamlayıcı
sağlık sigortalarının büyük potansiyele sahip olduğunu düşünüyor. “Haziran itibariyle tamamlayıcı sağlık sigortası prim büyüklüğü 20 milyon TL’ye ulaştı. 2014 sonunda bu rakam 36 milyon TL’ydi, ilginin 6 ayda ne kadar arttığını gözlemliyoruz. Bu branşını
sunan şirketlerin sayısının artması ile önümüzdeki 5 yılda 500 bin adet poliçe ve 250 milyon TL prim üretimi olabilir” diyor. Dağgeçen ise daha temkinli: “Geçtiğimiz 2 yılda 60 bin tamamlayıcı sağlık poliçesi yazıldı. Bu rakam tahminlerin çok altında… Bu hızla gidilirse 2023 sonunda, 8 yıl sonra tamamlayıcı sağlık sigortalarının, toplam sağlık sigortası içindeki payı yüzde 2,5–3’e çıkar.”

CEO TWEET
ATTİLA KÖKSAL “Döndük dolaştık yine memleketine güvenmeyenlerin, ülke ekonomisinin çıkarlarının tersine hareket edenlerin para kazandığı günlere geldik.”
MEHMET TÜTÜNCÜ “Zor durumlar öğrenmek için en değerli anlar. Farkı yakalamak istiyorsak bu anları fırsata dönüştürmek gerekiyor.”
BAHAEDDİN NAKİBOĞLU “Türkiye’de dolar Euro diye bir şey demeye gerek yok. Eşitlendi eşitlenecek.”
MEMDUH BOYDAK “Belirsizlik, terör ve kurlar böyle devam ederse ülkemizin güzide şirketleri ve vatandaşımız ekonomik olarak zor günler yaşayacak.”

GÖSTERGE
İlk 6 ayda leasing, faktoring ve finansman şirketlerinin toplam NET KÂRI, geçen yılın aynı dönemine göre YÜZDE 28,6 ARTTI. Bu 3 sektör 958 MİLYON TL kâr yazdı.

CEO AJANDA 
Yatırıma devam 
Ekonomi her ne kadar hükümet kurulamamasının etkisi ve dış piyasalarda sıcak paranın çıkışıyla sarsılsa da finans alanında yatırımlar sürüyor. Finansın önemli yöneticileri, bu zorlu günlerde devam eden yatırımlarını şöyle aktarıyor…
YORULMADAN BANKACILIK
Haziran ayında Türkiye Finans’ın genel müdürlüğü koltuğuna oturan OSMAN ÇEL��K, faizsiz bankacılığa olan ilgiyle yatırımlarını sürdürdüklerini açıklıyor. Osman Çelik, bu yıl için yatırım planlarını şöyle aktarıyor: “Rekabetin artacağı yeni dönemde fon toplamaya öncelik vererek büyümeyi sürdürmeyi öngörüyoruz. Tabii kaynaklarımızı çeşitlendirmek için sukuk ihraçları da her zaman önceliğimiz olacak. Yeni yatırımlarla hedefimiz 2015
sonunda yaklaşık 40 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmak. Orta vadede ise sektörde payımızı yüzde 2’lerin üzerine çıkaracağız. Hızla artan teknolojiyle mobil bankacılığın bugüne göre kullanım oranının yenilikçi ürünlerle birlikte oldukça artacağını ve
müşteri- banka ilişkisinin bundan sonra dijital dünyada gelişeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda ‘Yorulmadan Bankacılık’ anlayışıyla hem yeni fonksiyonların eklenmesi hem müşteri deneyiminin iyileştirilmesi amacıyla mobil şube, internet şubesi, ATM ve çağrı merkezine yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Yeni ürün ve uygulamalar konusunda da yatırımları sürdürüyoruz. Yurtiçi şubeleşme faaliyetlerinin yanı sıra yurtdışına yönelik yatırımlarımız olacak. Son çeyrekte hizmete açmayı planladığımız Bahreyn şubesiyle ilk yurtdışı yatırımımızı gerçekleştireceğiz.  Bahreyn şubesi Körfez bölgesiyle ilişkilerimizi daha da güçlendirecek. Böylece mevcut ve potansiyel yatırımcılara daha kolay ulaşabileceğiz.”
70 MİLYON TL AYIRIYORUZ
Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) genel müdürü SONER CANKO da bu yıl mobil teknolojiler üzerine çalıştıklarının altını çiziyor. Canko, “Mobil teknolojiye yatırım yapıyoruz, 2015 bizim için mobil yılı oldu. 2012 yılında başladığımız dijital düzen çalışmalarında, internetin artık masaüstü bilgisayarlardan laptoplara ve akıllı telefonlara geçtiğini gördük. Akıllı telefonların ekranlarının büyümesi
bizi bu noktaya getirdi. Bu yıl için tek kelimeyle öncelikli yatırımız mobil. Açıkçası bu yatırımı, sadece kendi şirketimiz için değil içinde bulunduğumuz ekosistem ve diğer bankalar için de yapıyoruz. Ekosistemdeki tüm şirketlere mobil konusunda destek
olmaya çalışıyoruz, kanaat önderinin fikirlerini bir internet sitesinde topluyoruz. Mobil teknoloji üretenleri, telefon üreticileri, operatörler, yazılımcılar, girişimciler yani tüm paydaşları biraraya getiriyoruz. Bu yıl şirket olarak tüm gider bütçemiz 70 milyon TL. Bu yılda öncelikli iş olduğu için bu rakamın tümünü mobil yatırıma ayırıyoruz.”


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz