Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) açıklama var.
Kahramanmaraş depremlerinin ardından sismik izolatör sistemi gündemde. Prof. Dr. Akgün, "İzolatör, zemin hareketinin kontrollü olarak binaya aktarılmasını sağlıyor." diyor.
Küresel piyasalarda geçen hafta para politikalarına ilişkin belirsizliklerle negatif bir seyir izlenirken, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi yeni haftanın temkinli başladığı görülüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 15.55 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
İş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar vefat etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek.
MASAK OHAL ilan edilen illerde maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmaması ve diğer bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefat ettiğini bildirdi.
BDDK depremlerden etkilenen vatandaşlara yönelik kredi kartı limitlerinin artırılması, asgari borçların ve kredi vadelerinin ötelenmesi dahil yeni kararları duyurdu.
SEDDK OHAL ilan edilen illerde alınacak tedbir ve kararları paylaştı.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın uydu görüntüleriyle elde ettiği verilerle hazırladığı haritada Kahramanmaraş, Türkoğlu ve Nurdağı'nda hasar gören bölgelere noktasal olarak yer verildi.
Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu Genel Müdürü Eren'den açıklama var.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından alınan önlemler kapsamında emeklilerin şubat ayı maaşlarının erken ödeneceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır." dedi.