Arjantin'de Merval endeksi, yüzde 382 yükselişle bir yılda, dünyada önde gelen endeksler arasında yerel para cinsinden en çok kazandıran endeks olarak dikkati çekti.
Altının ons fiyatı ve platinin üst üste 3 haftalık düşüş eğilimine son verdiği geçen hafta, gümüş ve paladyum yüzde 1,4, platin yüzde 0,9 ve altın yüzde 0,3 değer kazandı.
Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksi, bir önceki çeyreğe oranla 4,2 puan artarak 109,5 oldu. - İthalat beklenti endeksi ise 3 puan artarak 105,3 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin Haziran 2023 dönemi sonuçları açıklandı.
Merkez Bankası, menkul kıymet tesisinde üç aydan uzun vadeli kur koruması TL mevduata geçişlerin TL mevduat hesaplamasında 1,5 kat olarak hesaplanacağını duyurdu.
TÜİK verilerine göre işsizlik oranı Mayıs'ta 0,5 puan azalarak yüzde 9,5'e geriledi. Böylece işsizlik 2014'ten bu yana en düşük seviyede gerçekleşirken geniş tanımlı işsizlik ise yüzde 22,5 oldu.
ABD Hazine Bakanı Yellen: Biraz ilerleme kaydettiğimizi ve hem bize hem de dünyaya fayda sağlayan sağlıklı bir ekonomik ilişkiye sahip olabileceğimizi düşünüyorum. Dünya iki ülke için yeterince büyük.
Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, bu hafta gözler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi.
Şimşek: "Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz."
Meta'nın Twitter'daki rakibi Threads, 48 saatten kısa bir süre içinde 70 milyon kayıt sayısını aşarak adeta sosyal medya ortamını altüst etti.
Türkiye otomobil pazarında bu yılın ilk 6 aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 79,32 arttı. SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya yükseldi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadeleşmede yeni adım kapsamında, zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti.
En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, bitkisel yağlar, tahıl ve süt ürünlerindeki düşüşün etkisiyle haziranda son 26 ayın en düşük seviyesine indiğini duyurdu.
Avrupa Birliği (AB), iklim endişeleri nedeniyle bütün üye ülkelerle birlikte enerji sektöründeki yatırımları koruyan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çıkılmasını teklif etti.