Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ardından

8.04.2016 13:16:540
Paylaş Tweet Paylaş
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ardından
Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Uludağ Ekonomi Zirvesi, 25-26 Mart tarihleri arasında dünyadan ve Türkiye’den önemli konuşmacı ve iş insanlarını bir araya getirdi.

Geleneksel bir hale gelen Uludağ Ekonomi Zirvesi, katılımcılarının profili ve sayısı açısından da Türkiye’nin en büyük ve en önemli iş buluşmalarının başında geliyor. Binin üzerinde büyük holding ve şirketin kurucusu, yönetim kurulu başkanı, CEO’lar ve üst düzey yöneticileri bu yıl da zirvede yerlerini aldı.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olayları nedeniyle pek çok insanın zihninde katılımla ilgili soru işaretleri vardı. Ancak Zirve’deki yoğun katılım bu soru işaretlerini de silmiş oldu.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ilk senesinden bu yana aralıksız katılım gösteren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de açılış konuşmasında bu konuya değindi. “Küresel terörün yarattığı korkuya rağmen katılımın yüksek olması çok anlamlıdır” diyerek Zirve’nin başarısına dikkat çekmiş oldu.

Birinci gün yedi, ikinci günde de altı oturumun gerçekleştiği Zirve’ye aralarında yabancı devletlerde başbakanlık ve ekonomi bakanlığı yapmış isimlerin de bulunduğu 80 konuşmacı katıldı. Bu yıl Zirve’de tüm katılımcıları duygulandıran anlar da yaşandı. Kısa süre önce kaybettiğimiz Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı çok değerli Mustafa Koç'un anısına gösterilen kısa film, tüm katılımcılar tarafından hüzünle izlendi.

Zirve boyunca birbirinden değerli konuşmacılar sanayiden ticarete, üretimden perakendeye, finanstan eğitime kadar pek çok sektörün rekabetçiliğini sürdürebilmesi ve verimliliğini artırabilmesi adına yapılması gerekenleri tartışarak, katılımcılara bilgi, birikim ve yol haritalarını aktarma fırsatı buldu.

Zirve’de bu yıl Capital Dergisi’nin önemle üzerinde durduğu Kadın Dostu Şirketler Araştırması’nın sonucunda dereceye giren şirketlere ödülleri de verildi.

İş dünyasının geleceğine ışık tutan onlarca konu masaya yatırıldı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve her yıl hem konu hem de katılımcı sayısı katlanarak artmaya devam eden Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde birbirinden önemli konuları izleme fırsatını bulduk. Birinci gün, “Dijital Ekonomi ve Büyüme Stratejileri”, “Teknoloji & Trendler”, “Girişimcilik 2016: Hayalden Gerçeğe”, “Yarının Rekabetçi Sektörleri”, “Tutumlu İnovasyon”, “İşte Daha Fazla Kadın”, “Perakende Sektöründe Yeni Dönem” başlıkları altında 7 farklı oturumun gerçekleştirildiği Zirve’nin ikinci gününde masaya yatırılan konu başlıkları ise şöyle sıralandı:

“Global Marka Yolculuğu”, “Bankacılık ve Reel Sektör”, “Sanayinin Geleceği & Endüstri 4.0”, “Sosyal Sürdürülebilirlik”, “Yeni Dünya Düzeni ve Gelecek”, “Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?”

İş Dünyası Umutlu

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin tüm detaylarını, konuşmacıların ve izleyicilerin düşüncelerini Capital ve Ekonomist dergilerinin sayfalarında bulabilirsiniz. Capital mayıs sayısı için hazırlanan özel Zirve ekinde de oturumlardaki konuşmaların içeriklerini bulacaksınız. Her iki dergininde yazı işleri kadrosu zirve boyunca harika işlere imza attı.

İş dünyasının önemli liderlerinden Türkiye gündeminde öne çıkan konularla ilgili görüşler alıp, bunları sayfalarımıza taşıma imkanı buldular. Ayrıca CapitalTV için de özel çekimler gerçekleştirildi. Tüm bu içerikleri Capital Dergisi’nin farklı kanallarında keyifle takip edeceğinizden eminim.

Benim izlenimlerim ise iki konu üzerinde yoğunlaşıyor. İlki Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in konuşmasından. Şimşek iş dünyasının liderlerine, “Kaynak yaratmak için borçlanma yerine ortak bularak finansmanınızı sağlayın”, çağrısında bulundu. Ayrıca yine önemli bir konu olan tasarruflara değinerek; “Ülke olarak tasarruf oranımızı artırmalıyız” dedi. Küresel rekabetin yanı sıra daralan pazar hacimlerini de düşündüğümüzde Mehmet Şimşek’in bu mesajı anlamlıydı.

Zirve’de not aldığım ikinci konu ise daha genel bir değerlendirme oldu. Zirve boyunca izlediğim oturumlardaki konuşmalarda ya da bire bir yapmış olduğum özel sohbetlerde iş liderlerinin önemle üzerinde durdukları konular arasında, ekonomi başta olmak üzere pek çok alanda zor günler geçiriyor olmamıza karşın, yatırımlarından vazgeçmemek, Türkiye’nin dinamiklerine güvenmek ve gelecek günler için umutlu olmak vardı.

Umarım tüm katılımcılar bu iyimserlik ve güven ortamına uyarak gelecek dönem planlarından vazgeçmemiş olurlar.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz