İtalya'dan Anadolu'ya destek

Ünlü İtalyan restoran zinciri Eataly’nin 2013 sonunda İstanbul Zorlu Center’da açılan şubesi, 6 ayda 450 bin kişiye hizmet verdi.

19.10.2014 14:31:550
Paylaş Tweet Paylaş
İtalya'dan Anadolu'ya destek
GÜNDE 4 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR
Ünlü İtalyan restoran zinciri Eataly’nin 2013 sonunda İstanbul Zorlu Center’da açılan şubesi, 6 ayda 450 bin kişiye hizmet verdi. Günde yaklaşık 4-5 bin kişinin ziyaret ettiği mekan, 30 Eataly şubesi içinde beşinci konuma yerleşti. İtalyan mutfağının en önemli özelliği, mümkün olduğunca yerel ve yakın coğrafyadan gelen taze ürün kullanması. İyi malzeme olunca, yemek de lezzetli oluyor.

RAFLARDAKİ ÜRÜNLERİN YARISI YERLİ
Eataly İstanbul Genel Müdürü Zülfikar Bekar’ın verdiği bilgiye göre Eataly’nin raflarındaki ürünlerin yüzde 50’si yerli. Uzun bir seçim süreci sonrasında, Eataly ekibi Anadolu’nun en kaliteli ürünlerini bulmayı başarmış. Örneğin, mozzarella günlük olarak üretiliyor. Manda ve inek sütü Trakya’dan, koyun eti Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinden getiriliyor.

ANADOLU GASTRONOMİSİNE ÖZEL
Anadolu’nun dört bir yanından gelen butik şarapların sayısı hızla artıyor. Ekimden itibaren her ay Türkiye’deki bir bölgeyi, gastronomisi ve yöresel sanatlarıyla konuk edecek olan Eataly İstanbul, bu proje kapsamında Anadolu’nun binlerce yıllık kültürünü ön plana çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca, bize özgü bazı ürünlerin yurtdışındaki Eataly’lere ihraç edilmesi de planlıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz