2017 pazarlamada kadınların yılı olacak

10.02.2017 11:36:410
Paylaş Tweet Paylaş
2017 pazarlamada kadınların yılı olacak
Ülkemizde kadın sorunları arttıkça, özel sektörün konuya ilgisi de artıyor. Kadınların sesinin daha yüksek çıkması için rol modeller gerekiyor. Başarılı kadınların, hemcinslerine örnek olması ve onları cesaretlendirmesi çok önemli. KOSGEB, TİM, TOBB eğitim ve destek programları yürütüyor. Vodafone, Garanti, Akbank, Sabancı, Boyner, Coca-Cola, L’Oréal önemli projelere imza atıyor. Bu yıl yükselen trend, 2017’de pazarlama dünyasının kadınlara yakınlaşma çabalarının artacağına ve yeni projeler doğacağına işaret ediyor.

Ev kadınları onay ve taktir istiyor
YENİ PROJELER GELİYOR Hayat Kimya’nın ilk markası, Bingo, 2017de 30’uncu yılını kutlayacak. Bingo’nun İzmit ve Cezayir’de iki fabrikası var. 52 ülkeye ihracat yapıyor. Geniş bir ürün gamına sahip olan marka, pazarlama çalışmalarına da sürekli olarak kaynak ayırıyor. Hayat Kimya Ev Bakım Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Gülhan Eğilmez’in verdiği bilgiye göre Bingo 2017’de kadınlara destek olacak projelere yönelecek.
BİNGO EKİBİNİN YENİ STRATEJİSİ Yeni stratejiye, Ipsos’un Türkiye’nin 12 ilinde yaptığı bir araştırmanın sonuçları yön vermiş. Araştırmaya göre ev kadınlarımızın onay ve takdire büyük ihtiyacı var. Araştırmaya katılan, çalışan kadınların yüzde 75’i kendisini değerli hissettiğini belirtirken, bu oran ev kadınlarında yüzde 67’ye düşüyor.
“30. YILDA 30 KADIN” Çalışmayan kadınlar, kendilerini değerli hissetmelerinin aile, eş ve çocuklarının onayına bağlı olduğunu dile getirmişler. Bu grupta, “Eline sağlık” cümlesini duyma ihtiyacı yüzde 79’la ilk sırada yer almış. “Kadınlarımızı takdir edelim, onlara destek olalım” diye yola çıkan Bingo ekibi, bu doğrultuda “30. yılda 30 kadın” projesini geliştirmiş.
DUVAR RESSAMI NURAN HANIM Geçen ay, projenin ilk üyesi olan Germiyan köyündeki Nuran Erden’le tanıştım. Köyünü bir cazibe merkezi haline getirmek için evlerin duvarlarına resimler yapan Nuran Hanım tam bir ilham kaynağı. Bingo’nun projesinin yıllar boyu sürmesini ve gelişmesini diliyorum.

İyi işler örnek program oldu 
Boyner Grubu, Dünya Bankası’nın özel sektörden sorumlu kuruluşu IFC ile birlikte tasarladığı, “İyi İşler: Boyner Grup Tedarik Zincirindeki Kadın Girişimcileri Güçlendirme” programının ilk bölümü sona erdi. Programda stratejik planlama ve ürün geliştirme, B2B pazarlama ve fiyatlama, finansmana erişim, yeni yatırımlar, liderlik, etkili iletişim ve insan kaynaklarını yönlendirme konularında eğitimler verildi. Proje, Birleşmiş Milletler’in ve Dünya Bankası’nın toplantılarında ve yayınlarında Türkiye’den iyi örnek olarak paylaşıldı. IFC liderliğinde kurulan “SHE WORKS” inisiyatifinin hazırladığı Cinsiyet Eşitliği İçin Taahhütler ve Uygulamalar” “Putting Gender-Smart Commitments into Practice” yayınında da Türkiye’den rapora giren örnek uygulama oldu.

Marka özüyle uyumlu proje
MİLLİ KÜTÜPHANE DİJİTAL ORTAMDA Samsung Türkiye, teknoloji ve bilgiyi birleştirerek, Ankara Milli Kütüphane’deki paha biçilmez eserleri dijital ortama taşıdı. Tarihi mirasımızın korunması için büyük bir hizmet olan Dijital Kütüphane, Oxford’dan sonra kuruluşun dünyadaki ikinci örneği.
1928’DEN GÜNÜMÜZE TÜM SÜRELİ YAYINLAR 500 bin dolarlık bir yatırıma denk gelen projenin ilk aşamasında, 27 bin cilt el yazması eser, 1928’den günümüze olan süreli yayınlar, gazeteler, tablolar, pul koleksiyonları, film afişleri ve taş plaklar dijital ortama taşındı.

Endüstri 4.0 yatırımı
AKILLI TESİS KAPASİTEYİ ARTIRACAK
Henkel, kasım ayında, Kocaeli Gebze’de Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki en büyük endüstriyel yapıştırıcı fabrikasının temelini attı. 2017 sonunda faaliyete geçecek olan tesis akıllı sistemlerle donatılacak. Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar ve Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı İsmail Akkoçoğlu “Akıllı fabrika”nın üretim kapasitesini yüzde 50 artıracağını belirtiyor. Yeni tesis, 120 kişilik nitelikli iş gücüyle yüksek verimlilik sağlarken, su ve elektrik tüketimini yüzde 30 azaltacak. Tesis, yağmur suyunu toplayarak geri kullanımını sağlayacak, güneş enerjisinden faydalanarak kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlanıyor.
GİRDİ ARTMADAN ÜRETİM 3’E KATLANACAK Henkel, dünyada 2030’a kadar mevcut girdi miktarını kullanarak, üretimini üçe katlamayı planlıyor. Bu bağlamda, yeni tesis, su ve süt bazlı doğal madde kullanımına ağırlık verecek. Fabrika, düşük enerji kullanarak üretilen, hafif ve hızlı sonuç veren su bazlı yapıştırıcılar gibi teknolojik ürünlerle, yan sanayinin verimliliğine de destek olacak.

Kırılmalar başlıyor
KISITLAMA İDDİALARI
Twitter ve Facebook’un, kullanıcıları engellediği, reklam gösterebilmek için bazı paylaşımları özellikle geriye ittiği ve üyeleri hakkında bilgi verdiği suçlamaları artıyor. Donald Trump’ın seçim kampanyası döneminde, sitenin kullanıcılarının yanıltılmasına izin verdiği iddiasıyla suçlanan Facebook, eleştiri yağmuruna tutuluyor. Arap Baharı ya da ABD’de, Obama’nın Başkanlık seçim dönemindeki heyecan giderek yok olmuş durumda.
YENİ PLATFORMLAR DOĞUYOR Bu yüzden, Millennials grubunun temsilcileri sosyal mecra sitelerindeki kısıtlamalardan kaçmak için yeni alanlar yaratıyor. Örneğin, Snapchat gibi anlık etkileşim imkanı sunan platformları tercih ediyorlar. Son dönemde, dikkat çeken yeni bir girişim var: Gab. Twitter formatında postlardan oluşan sitede, postlar maksimum 300 karakter uzunluğunda olabiliyor. Austin’de yaşayan bir girişimci olan Andrew Torba’nın yarattığı Gab, özgürce tartışma imkanı sunuyor.
ÇIKIŞ NOKTASI Torba, teknoloji dünyasının özgürlükleri yeterince savunmadığını ve diğer sitelerin yazılanları sansürlemesinin yanlış olduğunu savunuyor. Bu yüzden, ağustos ayında beta formunda açtığı siteyi kapalı grup olarak büyütüyor. Gab’e, her kullanıcı kabul edilmiyor. Kalabalık bir bekleme listesi var. Trend analistleri Gab’ın hızla büyüyeceğini tahmin ediyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz