Teknoloji liderinin 3 sırrı

Isabel Gomez, şirketin liderlik sırrının asla değişmeyen 3 temel değerde gizli olduğunu anlattı.

19.07.2014 22:02:550
Paylaş Tweet Paylaş
Teknoloji liderinin 3 sırrı
Interbrand’in Dünyanın En Değerli Markaları raporuna göre, dünyanın en değerli 4’üncü markası olan IBM, 79 milyar dolarlık marka değerine sahip, IBM Türk’ün genel müdürü Isabel Gomez’e, teknoloji dünyasında yaşanan baş döndürücü değişime rağmen IBM’in 104 yıldır nasıl lider kalabilmeyi başardığını sordum. Gomez, şirketin liderlik sırrının asla değişmeyen 3 temel değerde gizli olduğunu anlattı.

IBM’in tarihi boyunca pek çok dönüşüm geçirdiğine, ancak değerlerini asla değiştirmediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bizim 3 değerimiz var. 100 yıl önce liderimiz Watson tarafından, ‘İnançlar’ olarak tanımlanan bu değerler, bizi bugünlere taşıdı.

Değerlerimiz zamandan, mekandan, içinde bulunduğumuz pazardan, sattığımız ürünlerden bağımsızdır. Ürünler, stratejiler, yapılar, trendler değişir değerlerimiz aynı kalır. Bütün IBM’liler bu değerleri ezbere bilir. Watson, ideal bir şirketi “Yaratıcı, müşterisine güven veren ve müşteriyi ilk plana koyan” bir yapı olarak tanımlamıştı.

Biz de bu değerler doğrultusunda çalışıyoruz. İnovasyon için yılda 6 milyar doları aşan bir kaynağı AR-GE çalışmalarına ayırıyoruz. ABD’de 21 yıldır en çok patent başvurusu yapan şirket konumundayız.

Tüm inovasyon çalışmalarımızın amacı, müşterimizin hayatına değer katan çözümler üretmek. Biz her zaman bir sörfçü gibi dalganın en üstünde olmak için çalışıyoruz. “Commodity” haline gelen ürünlerden hızla vazgeçip en yeni çözümlere odaklanıyoruz.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz