5’inci kuşak Ford nasıl işe hazırlandı?

Dördüncü kuşakta ise 3’ü kız, 6 torun vardı. Kızlar işe dahil olmadı.

26.05.2014 21:50:550
Paylaş Tweet Paylaş
5’inci kuşak Ford nasıl işe hazırlandı?
Henry Ford, 1903 yılında Ford Motor Company şirketini kurduğunda, büyük olasılıkla otomobil endüstrisini, belki de şirketler dünyasını değiştireceğini bilmiyordu. Ancak, otomobil üretimini standart hale getirdiği T modeliyle sektörü kitlelerle buluşturmuş, bu alanın önünü açmıştı.

Bu başarısının arkasındaki stratejiyi de şu sözüyle ortaya koymuştu: “Ben kimseye benim iş yapma yöntemimin en iyisi olduğunu söylemiyorum. Tek söylediğim bir işi alışılagelmiş şekilde yapmak en iyi yöntem demek değildir.”

Aradan 110 yıldan fazla zaman geçti. Geride kalan yıllarda Ford’un parlak olduğu kadar kötü zamanları da oldu. Ancak şirket, ailenin işin içinde olmasının da katkısıyla her zaman yeniden atak yapabilir hale geldi.

Benim gördüğüm kadarıyla Ford’un dikkat çekici özelliklerinden birini de ailenin hep işin içinde olması oluşturuyor. Şimdi 5’inci kuşakta olan Ford’da aile, başkan, CEO ya da yönetim kurulu üyesi olarak hep işin bir parçası oldu.

AİLE HEP İŞİN İÇİNDEYDİ
Baba Henry Ford 1903-1945 yılları arasında, oğlu Edsel Ford 1929-1945 arasında görev yaptı. Şirketi ciddi bir atağa kaldıran torun Henry Ford ise 1945-1979 dönemine damgasını vurdu. Aynı dönemde kardeşleri Benson ve Clay de başkan yardımcısı ve benzeri görevler üstlendi.

Dördüncü kuşakta ise 3’ü kız, 6 torun vardı. Kızlar işe dahil olmadı. Benson, Edsel ve Bill Ford, yine yönetimde görev aldı. Bill Ford, 6 yıl CEO’luk yaptıktan sonra şimdi başkanlığı yürütüyor.

Edsel Ford yönetim kurulunda, Benson ise satış ve pazarlama liderliğini yürütüyor. Şimdi ailede 5’inci kuşak iş başında ve 4’ü erkek 1’i kız, 5 küçük torun değişik görevler yapıyor. Biri iletişim, biri satış müdürlüğü, biri iç tasarım gibi görevler olmak üzere hepsi de en alt kademeden işe başlamış.

CALVIN FORD'UN GİRİŞ STRATEJİSİ
5’inci kuşaktan Calvin Ford, en yeni işe başlayan aile üyesi. Türkiye’deki benzer çok sayıda yeni kuşak üyesine örnek olması açısından onun aile işine katılma stratejisini ana başlıklar halinde paylaşmak istiyorum:

- Tüm Ford Ailesi bireyleri gibi o da daha çocukken aile işine hazırlandı. Ancak işe, özellikle yönetim kademesine yükselmek için acelesi olmadı.

- Üniversiteden sonraki birkaç yılını Northeast’te bulduğu işlerde çalışarak geçirdi. Ardından Denver’da bir işe daha girdi. Bir süre orada çalıştıktan sonra Ford’da kendine uygun bir pozisyon açıldığını öğrendi.

- Diğer iş arayanlar gibi o da bu boş pozisyon için başvurusunu yaptı. Şirketin merkezinde standart bir işe alım sürecinden geçti.

- 2012 Ocak ayında işe alındı. O tarihten bu yana da Ford’un Wyoming ile Idaho’daki bayileriyle birlikte çalışarak Denver merkezli bölge satış müdürlüğü görevini yürütüyor.

- İşe alımda uygulanan strateji, diğer alanlarda da kendini gösteriyor. Örneğin, şirkete katılan aile bireyine başlangıçta son derece düşük bir maaş veriliyor.

Şirketin başkanı Bill Ford, “Onların hiçbirine herhangi bir şekilde iş garantisi vermiyoruz” diyor ve ekliyor: “Ailenin yeni kuşağından hiçbir bireye şirkete katılmaları için baskı yapmadık.” Kendisi de gönüllü olarak aile işine katılan Bill Ford, bu konuda en önemli öğüdünü babası William Clay Ford’dan almıştı: ”Eğer sadece çok istiyorsan gel bu şirkete katıl ve sakın benden seni çok üst mevkilere getirmemi bekleme.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz