Müşteri sır olmaktan çıktı

Nöropazarlama tekniği sayesinde beyindeki denge daha iyi anlaşılabiliyor. Dolayısıyla bu tekniği kullanan reklamcılar somut verilerle kampanyayı şekillendirebiliyor.

26.05.2014 21:04:140
Paylaş Tweet Paylaş
Müşteri sır olmaktan çıktı
SOMUT VERİLERLE REKLAM
Nöropazarlama, müşterinin aklından geçenleri, isteklerini önceden tahmin edip ona göre ürün sunmayı hedefleyen bir pazarlama tekniği. Nöropazarlama tekniği sayesinde beyindeki denge daha iyi anlaşılabiliyor. Dolayısıyla bu tekniği kullanan reklamcılar somut verilerle kampanyayı şekillendirebiliyor.

İKİ TEMEL NEDEN
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt’a göre pazarlama iletişimi sektöründe nöropazarlama disiplininin tercih edilmesinin iki temel sebebi var: Bunlardan ilki, geleneksel araştırma yöntemlerinin yanıltıcı olabilen sonuçlarını ortadan kaldırarak, tüketici davranışlarını gerçekte neyin şekillendirdiğini somut verilerle sunabilmesi. Çünkü nöropazarlama teknikleri beyni görüntüleyerek sonuç elde ediyor.

BEYİN OKUNUYOR
İkinci sebep ise nöropazarlama araştırmalarının sonucunda müşterilerin akıllarından geçenleri tahmin edip ona göre ürün sunmayı hedefleyen pazarlama uygulamalarını mümkün kılması. Bozkurt, “Özellikle beyindeki ödüllendirme uyaranlarının neler olduğu ve uyaranları harekete geçirecek görsel, işitsel mesajların neleri içermesi gerektiği gibi temel unsurlar nöropazarlama araştırmaları sonucunda artık birer sır olmaktan çıktı" diyor.

SAYILI MERKEZLERDEN
Üsküdar Üniversitesi, bu tekniğin hayata geçirilmesi konusunda en iddialı üniversitelerden... Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Nörobilim Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cumhur Taş, üniversitede sahip oldukları üst düzey teknik donanımlarla artık insanların bir ürünü tercih ederken beyinlerinin hangi bölgeleri ile bu tercihi yaptıklarını net olarak ortaya koyabildiklerini ifade ediyor.

“Bu beyin alanlarının belirlenmesi sayesinde ürüne özel pazarlama stratejileri geliştirmek mümkün. Bu seviyede analiz ve eşgüdümlü yorum yapabilecek dünyada çok az sayıda merkez bulunuyor” diye konuşuyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Dominos'un teknoloji farkı

10 NİSAN, 2019

Golin'in ajandası

4 ŞUBAT, 2019

OMNICHANNEL ETKİSİ

17 OCAK, 2019

Reklam bireysel oldu

5 ARALIK, 2018

Hero yok Shero var

5 EYLÜL, 2018

Türkiye'de bir ilk

14 MART, 2018

Daha hızlı olmak gerek

20 EKİM, 2017

Yeniden doğuş

19 EKİM, 2017

Yorum Yaz