Yeni bir şirket kurmanın yolu

Richard Branson


Richard Branson


Yeni bir şirket kurmanın yolu

Yeni bir şirket kurmadan önce sormanız gereken 3 soru

21 OCAK, 2015

Yuvayı terk etme zamanı

31 EKİM, 2014

Çok yönlü girişimci

Birden fazla şirketle top cambazlığı yapmaya hazırlanıyorsanız, o zaman her bir topu yakalayacak kadar eliniz olmasını sağlamanız gerekir.

4 EKİM, 2014

Deneyim arttıkça yaratıcılık da artar

Bir şirket, genellikle bu deneyim rezervi sayesinde geçmişten gelen muhteşem fikirlerle ilgili heyecan verici yeni uygulamalar yaratabilir.

3 EYLÜL, 2014

Bürokrasiyle savaşmak

Günümüzde her endüstride ve sektörde, yeni kurulmuş teknoloji şirketleri statükoya meydan okumaya çalışıyor. Onların başarılı olmalarının önünde duran en önemli engellerden biri de bürokrasidir.

5 AĞUSTOS, 2014

Mutluluğun kıymeti

Bir Şirketin başarısında kilit rolü mutlu çalışanlar oynar. Biz hepimiz bunu zaten sezgisel olarak biliriz. Ancak nedenini tam olarak saptamakta zorlanabiliriz. Hiç kimse çalışanların mutsuz olmaları ve mağdur edilmeleri gerektiği fikrini ileri sürmez.

19 TEMMUZ, 2014

Dijitalleşmek

Uzun vadede hangi yolu seçersen seç, bu beceriler senin için gelecekte çok büyük bir aktif olacaktır. Çünkü biz de Virgin’de giderek daha çok işe yaradığını fark ettiğimizden çalışanlarımızı yazılım işinde şanslarını denemeye teşvik ediyoruz.

1 HAZİRAN, 2014

Dinlemeyi öğrenin

Bir liderin deneyimsiz olup olmadığını anlamak genellikle çok kolaydır. Eğer çalışanların önünde sesini yükselten, bir grubun karşısında gergin bir şekilde kekeleyerek konuşan veya hatasını asla kabul etmeyen bir lider görürseniz bilin ki o insan, liderlik kariyerine henüz yeni başlamaktadır.

1 HAZİRAN, 2014

Başarısızlık korkulması gereken bir şey değildir

Korkuyla başa çıkmakta atılması gereken ilk adımın, aslında neden korktuğunuzun tam olarak tanımlanması gerektiğini düşünürüm.

26 MAYIS, 2014

Genç girişimcilerin önündeki engelleri azaltmak

Genç girişimciler, bilhassa yatırımcılara yaklaşırken veya kredi başvurusunda bulunurken çok ciddi engellerle yüzleşebilir.

26 MAYIS, 2014

Genç girişimcilerin önündeki engelleri azaltmak

Siz planlar yaparken, ağlar kurarken ve finansman bulurken, bir noktada bu fırsat kapısının kapanacağını da unutmayın.

26 MAYIS, 2014

Şirketler iyi olur mu?

İster küçük ister büyük olsun bir şirketin daima toplum adına iyi bir şeyler yapabilmek için eline sorumluluklar üstlenmek amacıyla çeşitli fırsatlar geçtiğini düşünüyorum.

26 MAYIS, 2014

Günümüz girişimcisinin tanımı

Girişimci pek çok şey demektir: Bir istihdam yaratıcı, bir oyun değiştirici, bir şirket lideri, bir inovasyoncu, bir piyasa bozucusu. En önemli olanı ise eğer yeterince fazla istiyorsanız girişimci demek siz demektir.

26 MAYIS, 2014

Sıfırdan bir iş nasıl büyütülür?

Eğer müşterilerinizle yakından ilgilenirseniz. onların sizden yeni şeyler satın alma ve sizin şirketinizi arkadaşlarına tavsiye etme ihtimali son derece yüksek olur.

26 MAYIS, 2014

İnsan şansını nasıl kendisi yaratır?

Eğer birisi size kendisinin doğru zamanda doğru yerde bulunduğu için çok şanslı olduğunu söylerse bilin ki kendisi muhtemelen doğru yerin neresi olduğuna karar vermiş ve bu yüzden kapağı oraya atmıştır.

26 MAYIS, 2014