Her zaman küresel bir kariyer istedim

4.02.2019 12:32:000
Paylaş Tweet Paylaş
Her zaman küresel bir kariyer istedim

 

ÖZGE KILIÇ GÜLER 

ASUS TÜRKİYE ÜLKE MÜDÜRÜ 

 EĞİTİM YOLU

Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi

(1994-1997)

Ege Üniversitesi-İstatistik

(1998-2003)

KARİYER YOLU

Satınalma ve Stok Uzmanı-Tespo Tüketim Malları A.Ş.

(2003-2006)

Ürün müdürü / Ülke müdürü- Mersa Elektronik

(2006-2010)

Ürün müdürü-Asus Türkiye

(2010-2013)

Ülke ürün müdürü- Asus Türkiye

(2013-2014)

Sistem İş Grubu Tüketici Ürünleri Grup Müdürü-Asus Türkiye

(2014-2016)

Ülke müdürü-Asus Türkiye

2016- …

 İŞ FELSEFEM

Mümkün olduğu kadar fazla veriye sahip olmak, pazarı ve paydaşları iyi tanımaktır.

ÇOCUKLUĞUMDA 

Çizim yapmayı çok severdim. Elimden kalem kağıt düşmezdi ki sonrasında matematiğe olan ilgimi fark ettiğimde mimar olmayı çok istemiştim.

MEZUN OLDUĞUMDA

İlk düşündüğüm “Bir an önce iş hayatına başlamalıyım” oldu ki mezuniyetin 2 ay sonrasından bugüne dek  kadar ara vermeden çalıştım.

EN ÖNEMLİ BAŞARIM

İletişim benim için çok önemli. Doğru ve dürüst iletişimden vazgeçmeden iş hayatımda başarıya ulaşabilmektir.

KARİYER HEDEFİM

Kariyer hedefim tecrübelerimle toplum ve çalışma arkadaşlarıma faydalı olmak ve bu tecrübelerimi uluslararası arenada kullanmak.

BAŞARI FORMÜLÜM

Hedeflerimden ve planlarımdan vazgeçmeyen inatçı bir yapıya sahip olmamdır.

EN ÖNEMLİ GÜNDEMİM

2019 yılını ilk ayından itibaren en iyi şekilde planlayıp pozisyon almaktır. 2019 hepimiz için birçok konuyu tekrar başa aldığımız bir yıl olacak. Ancak tecrübelerimizle kısa sürede hedeflerimize ulaşacağımızı umuyorum.

HOBİM

İleri seviye dalıcı lisansımla Türkiye ve uluslararası sularda dalış yapıyorum. Snowboard yaparım. Kültür seyahatleri tutkunuyum.

YAŞAM MOTTOM

Vizyon, başkalarına görünmez olanı görme sanatıdır.

TIRMANIŞ

 “HER ZAMAN KÜRESEL BİR KARİYER İSTEDİM”

 MAYIS AYINDA TÜRKİYE İK KIDEMLİ DİREKTÖRÜ OLAN CHRISTINA MESON, “PEPSICO GİBİ KÜRESEL BİR ŞİRKETTE ÇALIŞMAKTAN DOLAYI ÇOK ŞANSLIYIM” DİYOR.

2004’te Meksika’daki Monterrey Teknoloji Enstitüsü Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünden mezun olan Christina Meson, kariyerine PepsiCo’da başladı. 14 yıl boyunca 5 ayrı ülkede PepsiCo’nun çeşitli birimlerinde çalışan yönetici, mayıs itibarıyla PepsiCo Türkiye’ye insan kaynakları kıdemli direktörü olarak katıldı. Öğrencilik döneminde kendisine uluslararası bir kariyer hedefi belirlediğini söyleyen Meson, PepsiCo’da bunu başarabildiğini belirtiyor. Meson, “Avrupa ve Amerika’da 5 farklı ülkede yaşayarak farklı kültürlere ilişkin tecrübe edinme fırsatım oldu. PepsiCo gibi küresel bir şirkette çalışıyor olmaktan dolayı çok şanslı olduğumu hissediyorum” diye konuşuyor.

Cristina Meson, şimdiye kadarki en önemli deneyimini şöyle aktarıyor: “Meksika’daki iki iş biriminin entegrasyon sürecini yönetmek kariyerimdeki en önemli deneyimlerden biriydi. Küçük bir dönüşüm ekibinin parçasıydım ve dönüşümün başlangıcından itibaren projede çalışma fırsatı buldum. İş anlayışıma ivme kazandırmak açısından benim için çok kritik olduğunu düşünüyorum.”

Meson’un en önemli gündem maddesi ise açık yetenek yönetimi stratejisi. Meson, “Bence İK, bir iş biriminin gelecekteki başarılara ilişkin vizyonunu ortaya koymak için iş birliği içinde olması gereken en kilit iş ortağı. Dolayısıyla açık bir yetenek yönetimi stratejisine odaklanmak, öncelikli konum” diyor.

YOLCULUK

“Kariyer hedefim proaktif ve global bir rol”

İstanbul Üniversitesi Biyoloji - Mikrobiyoloji mezunu olan Sinem Kınran Parlak, iş hayatına 2003 yılında Otacı’da ürün yöneticisi olarak başladı. 2004’te ise Singer bünyesine katıldı. 14 yılı aşkın süredir Singer Türkiye’de görev alan Parlak, bu süre zarfında satış ve pazarlama departmanlarında orta ve üst düzey yöneticilik yaptı. Sinem Kınran Parlak, 2012 Nisan ayından bu yana Singer Türkiye’nin genel müdürlüğünü yürütüyor.

1.En önemli deneyimi

Kariyerim süresince elde ettiğim en önemli başarı, Singer’de getirildiğim Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölgeleri Ticaret Pazarlama Direktörlüğü pozisyonu oldu. İlk günden beri hayalim, deneyimlerimi uluslararası platformda aktarabilmekti. Böyle bir fırsatın tanınması benim için onur verici.

2.Kariyer hedefi

Kariyer hedefim kendimi geliştirebileceğim ve deneyimlerimi katabileceğim, aynı zamanda proaktif çalışabileceğim global bir pozisyon ya da daha büyük ölçekli bir şirketin yönetim pozisyonu diyebilirim.

3.Gündemi     

Şu anda 2019 bütçesi ve Türkiye’de üretilmesini arzuladığımız bir ürünle ilgili çalışmalar yapıyorum. En önemli gündemim bu çalışmaların SVP Global tarafından onaylanması ve Türkiye’de üretim yapıldıktan sonra söz konusu ürünün satışının dünyanın her noktasına yapılabilmesi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz