Akın Öngör ile, dünyada sürdürülebilir tarım alanında neler yapıldığından kendisinin bu yöndeki çalışmalarına kadar pek çok konuyu konuştuk.
Metin Ekal ile çiftçilik ve PepsiCo ile çalışmaları hakkında konuştuk.
PepsiCo Avrupa Agro Kıdemli Direktörü David Wilkinson, sürdürülebilir tarıma yönelik sorularımızı yanıtladı. Bu alanda PepsiCo olarak neler yaptıklarını paylaştı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli ile tarımın mevcut durumunu, 2014 yılı hedeflerini ve 2023 vizyonunu konuştuk.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ile Bakanlığın bitkisel üretime verdiği desteklerden, yürütülen projelere kadar bitkisel üretimin detaylarını konuştuk.
PepsiCo Güneydoğu Avrupa Bölgesi Başkanı Eugene Willemsen ile şirketin sürdürülebilirliğe yaklaşımını, tarımda bu noktada hangi projeleri hayata geçirdiklerini ve ne tür sonuçlar elde ettiklerini konuştuk.
Avrupa değil tüm dünya için örnek bir model oluşturmayı hedefliyor. İşte 10 soruda AB’nin sürdürülebilir tarım yaklaşımı.
Tunaman, uzun ve yoğun iş temposunda başarı peşinde koşarken hobilerini ise hiç ihmal etmedi. Çocukluk yıllarında başlayan, ilk gençlik yıllarında tutkuya dönüşen deniz ve yat onun hayatında hep oldu.
Noel Baba rallisi ise İran’la nükleer konusunda anlaşma haberlerine rağmen konuşulmuyor. Böyle bir ortamda yeni dönemi, yatırım stratejilerini İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral ile konuştuk. Aral, 10 soruda beklentilerini aktardı.
Faktoring şirketleri 2014 yılı için işlem hacminde yüzde 13 ila 40 arasında büyüme hesapları yapıyor. Önümüzdeki yıl ivme, KOBİ segmenti ve ihracat faktoringinden gelecek.
Yapı Kredi Sigorta’nın satın alımı sonrası 4 şirketin de başında olan isim Allianz CEO’su Solmaz Altın ile elementer ve BES pazarlarında gelecek planlarını, ortak yönetim stratejilerini konuştuk.
Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ile global faizsiz bankacılık sistemini ve Türk katılım bankalarının dünyada ve Türkiye’de yerini konuştuk.
TEB’in yeni Genel Müdürü Ümit Leblebici, ajandasında en önem verdiği konuları, bankanın büyüme adımlarını ve 2014 yılı için sektör öngörülerini ilk kez Capital’e anlattı.
Dünyadaki CEO sirkülasyonu, yüzde 15’e yükseldi Sadece CEO değil, ona bağlı C-seviye yöneticilerin de aynı koltukta kalma süreleri kısaldı.
Capital’in Yenibiris.com ile beraber 2.590 çalışan ve CEO Club üyesi 100 CEO ile yaptığı iki anket de Türkiye’de çalışanların yarıya yakınının günde 10 saatten fazla çalıştığını gösteriyor.