Kadınlar turizmle yükselecek

Son 7 yılda Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte 27 ilde turizm eğitimleri verilmesine ve birçok yerel derneğin kurulmasına olanak sağladı.

13.04.2014 19:13:510
Paylaş Tweet Paylaş
Kadınlar turizmle yükselecek
Anadolu Efes, Gelecek Turizmde projesiyle 2007'den beri turizmde yerel iş imkanları sağlamak için çalışmalar yapıyor. Son 7 yılda Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte 27 ilde turizm eğitimleri verilmesine ve birçok yerel derneğin kurulmasına olanak sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında, Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde 20'den fazla ev pansiyonu hayata geçirildi.

Turizme hizmet eden biri kadın derneği olmak üzere toplam 3 sivil toplum kuruluşu kuruldu. Kuş gözlemi gibi yerel festivallerin yanında, fotoğrafçılık, dağ yürüyüşü, dağ bisikleti, kano, yelken, kürekçilik, su kayağı gibi spor aktiviteleri düzenlendi.

Projeyle yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisinin artması sağlandı. Uzundere İlçesi, Ekim 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Merkezi ilan edildi.

MARDİN, BURSA, İZMİR
Anadolu Efes, Şubat 2013'te Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu için teklif çağrısı yaptı. 63 ilden 252 proje başvurdu. Mardin'de kadınlar liderliğinde sürdürülebilir turizm girişimlerinin yaratılması, Bursa Misi Köyü'ndeki yüzde 100 Misia projesi ve İzmir Seferihisar'dan Seferihisar'ın Geleneksel Mutfağı projesi destek almaya hak kazandı.

Geçen ay Mardin'deki İpekyolu kooperatifinin sabun atölyesini ve Nahıl isimli dükkanını ziyaret ettim. İpekyolu Pansiyon ve Kafeteryası'nın işletmesini yürütecek olan ekiple tanıştım. Hepsi çok heyecanlı ve gururluydu. Konaklama ve yiyecek hizmeti veren örnek bir kolektif kadın girişimine imza atacak olan bu ekibin çalışmalarını izlemeye devam edeceğiz.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz