Nizipoğlu, turizm ve madencilikte büyüyecek

Mercure Topkapı Oteli’nin de sahibi olan Nizipoğlu Holding, 100 milyon dolarlık yatırımla turizm sektöründe yeni otellerle büyümeyi hedefliyor. Şirketin odaklandığı diğer sektör ise madencilik.

5.03.2019 16:51:000
Paylaş Tweet Paylaş
Nizipoğlu, turizm ve madencilikte büyüyecek

Aralık 2018’de kurdukları Nimaş şirketi ile Türkiye’de madencilik faaliyetlerinde yeni bir soluk yaratmayı planlayan şirketin Antalya’da iki, Kayseri ve Konya’da birer altın ve doğaltaş maden sahası var.  Kısa sürede maden sahalarını 10’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Nizipoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nizipoğlu ile yeni dönem yatırım planlarını konuştuk.

Ömer Nizipoğlu, Kilis kökenli Nizipoğlu ailesindeki beş kardeşten biri. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra iş dünyasına atılmış bir girişimci. Baba mesleği olan kuyumculuk konusundaki deneyimlerini farklı alanlarda da faydaya çevirmek isteyen Nizipoğlu ailesi, kuyumculuğun yanında özellikle İskenderun bölgesinde hayat geçirdikleri inşaat projeleri ile de tanınıyor.  Niziplioğlu İnşaat şirketleri ile Bodrum’da Yahşi Koyu’nda Elit Lotus projesini hayata geçiren Nizipoğlu kardeşler, ardından farklı alanlarda kendi başlarına yol almaya karar veriyorlar. 2000’lerin başında akaryakıt istasyonu işletmeciliği ve yazılım ihracatı gibi farklı alanlarda girişimlerde bulunan Ömer Nizipoğlu,  2015 yılından itibaren ise turizmcilikte büyüme hedefini ortaya koyuyor.  

İstanbul Topkapı’daki Mercure Topkapı Oteli ile 2015 yılında turizm sektörüne adım atan Nizipoğlu Holding, butik turizm alanında büyümek üzere kolları sıvadı. Toplamda 100 milyon dolar yatırımla iki yıl içinde İstanbul-Mecidiyeköy ve Kapadokya’da 2 oteli daha hizmete sunacaklarını anlatan Nizipoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nizipoğlu, “Ardından Pamukkale ve Efes’te de otel kurma planımız var” diyor.   

BALON ŞEKLİNDE OTEL

İstanbul Mecidiyeköy’de ve Anadolu’nun yeni turizm merkezi Kapadokya’da iki önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Ömer Niziplioğlu  yeni dönem hedeflerini şöyle anlatıyor; “Toplamda 100 milyon dolar yatırımla Mecidiyeköy’deki oteli 2019’da, Kapadokya’daki oteli ise 2020 yılında faaliyete geçireceğiz. Şu anda 350 olan yatak kapasitemiz  diğer iki otelinde faaliyete geçmesi ile bine ulaşacak . Özellikle Kapadokya’daki otelimizin mimarisini çok değişik tasarladık Otelimiz Kapadokya’nın sembolü haline gelmiş gezi balonu şeklinde olacak” diyor. Son yıllarda Türkiye’ye olan ilgisi giderek artan başta Çin olmak üzere Uzakdoğulu ve zengin turistleri hedeflediklerini dile getiren Nizipoğlu, “Birkaç yıl içinde Pamukkale ve Efes bölgesinde de otel yatırımı planlıyoruz. Bu kapsamda arsa arayışımız sürüyor” şeklinde konuşuyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz