Sağlık sigortalarında yeni dönem

Özel sağlık sigortalarına yeni düzenlemeler getirildi, Hazine Müsteşarlığımın yönetmeliğine göre en önemli değişiklik, özel sağlık sigortası sözleşmelerinin artık aynı planla ömür boyu yenilenecek olması.

26.05.2014 22:07:060
Paylaş Tweet Paylaş
Sağlık sigortalarında yeni dönem
Sektörde bugün olduğu gibi şartlar sonradan sigortalı aleyhine değiştirilemeyecek, Şirket, sigortalının ömür boyu yenileme garantisi aldıktan sonraki dönemde ortaya çıkan hastalıklarından ötürü teminat kapsamını daraltamayacak ya da ek prim uygulayamayacak, 6 ay sonra yürürlüğe girecek yönetmeliğin sektöre etkisini sigorta şirketlerinin genel müdürlerine sorduk:

STANDART GETİRECEK
Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Yeni Sağlık Sigortaları Yönetmeliği'nin getirdiği yenilik ve uygulamaları genel olarak olumlu buluyorum, Bu yönetmelik, ürün ve süreçlerle ilgili şeffaflığı artıracak.

Sigortalıların her aşamada bilgilendirilmeleri yoluyla korunmalarını sağlayacak. Sektörde şirketlerin çeşitli farklılıklarla sunduğu 'Ömür Boyu Yenileme Garantisi'ne ortak ve standart bir tanım getirilecek.

Bu konuda yaşanan karmaşa ve olası yanlışlıkları ortadan kaldıracak. Ayrıca yıllardır sektörün ve kamuoyunun gündeminde olan tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri için de bir düzenleme getirilmesinin bu konudaki çalışmaları hızlandıracağını öngörüyoruz. Aksigorta olarak sağlık branşında sürdürülebilir bir kârlılıkla büyümeyi hedefliyoruz. Bu yönetmelik de bu yolda cesaretimizi artırır.”

FİYATLAR ARTAR
Allianz CEO'su Solmaz Altın da Güler gibi umutlu konuşuyor: "Bence bu doğru ve gereken bir adım, Yönetmeliğin en önemli özelliği, standart getirmesi olacak. Şimdiye kadar sigorta şirketleri farklı şekillerde yenileme garantisi veriyordu, şartları farklıydı.

Bazıları bu ismi taşımasına rağmen 'ömür boyu yenileme' garantisi verilmiyordu. Bu sigortaları müşteri nezdinde korumaya gitmek son derece anlamlı. Bu tabii ki şirketlerin fiyatlanmasında dikkate alınması gereken değişiklikler getiriyor. Sağlık sigortalarında fiyatlar artabilir.

Bu yönetmeliğin mutlaka fiyatlara yansıması olacak ama bu etki ne kadar yüksek olur şu an bilmiyorum. Bizim ekiplerimiz yönetmeliğin ne anlama geldiği ve etkileri üzerinde çalışıyor, Allianz'ın sağlık alanında yüzde 33 pazar payı mevcut o nedenle bizim bu pazarda önderlik yapmamız gerekiyor.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz