Limak’ın bu başarısının arkasında şirketin yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir var. Özdemir’le Limak’ın bu hızlı büyüyüşünü, altyapı projelerindeki iddiasını ve 3’üncü Havalimanı İhalesi’ni konuştuk.
Yönetim kurullarındaki üye sayısı azalıyor. Yıldız Holding'in yönetim kurulunda 5, Borusan Holding'de ise 6 üye bulunuyor. En çok üye ise Çalık Grubunda
Mutluluk gurusu Shawn Achor, yöneticilerin hem kendi hayatlarında hem şirketlerinde nasıl mutluluk yayabileceklerini ve olumlu beynin avantajlarını anlattı.
Patronlar, başarısızlıkta değil başarılı olunca çalışanlarını motive ediyor. Hepsinin kendine özgü ayrı bir motivasyon cümlesi var. Mavi yakadan ziyada üst yönetime önem veriliyor.
Artık 8 saat mesai geride kaldı. Kahve ve sigara molaları, sosyal paylaşım ağları gerçek mesai saatlerini eritiyor. Çalışanların yüzde 75'i günde sadece 3 saat aktif çalıştığını söylüyor.
“Yılın En Başarılı Pazarlama Yöneticileri” araştırması, bu yıl 13’üncü kez yapıldı.
Perakendenin geleceği nasıl olacak? Büyüme nereden gelecek? Dünya Perakende Kongresi’nde ünlü CEO’lar bu sorulara yanıt aradı.
TGI Türkiye’nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de hala 15 yaş üstü kent nüfusuna dahil olup da tüketime katılmayan önemli bir kesim var
Jak Kamhi ile Profilo markasının batış hikayesini, kendisinin nerelerde hata yaptığını, ilklerini ve iş dünyasındaki derin tecrübesini konuştuk.
Şirketlerin bütçe tercihlerini araştırdık. 2014'ün bütçelerinde temkinlilik hakim. Şirketler öngörülemeyen riskler için tercihini "yuvarlanan kestirimli" bütçeden yana kullanıyor.
Ayten Çöl ile çiftçiliğe adım atmasının aşamaları, PepsiCo ile çalışmaları ve partneri PepsiCo hakkında konuştuk.
Dünyadaki CEO sirkülasyonu, yüzde 15’e yükseldi Sadece CEO değil, ona bağlı C-seviye yöneticilerin de aynı koltukta kalma süreleri kısaldı.
Capital’in Yenibiris.com ile beraber 2.590 çalışan ve CEO Club üyesi 100 CEO ile yaptığı iki anket de Türkiye’de çalışanların yarıya yakınının günde 10 saatten fazla çalıştığını gösteriyor.
Teknolojinin hızla gelişmesiyle daha fazla verinin eskiye göre çok daha hızlı ortaya çıkması karmaşayı tetikliyor. İş yapmak giderek karmaşıklaşıyor....
Howard Behar’la Starbucks’ın kazandıran formülünü, nasıl yeniden yapılandırıldığını ve liderlik deneyimlerini paylaştığı son kitabı “It’s Not About The Cofee”yi (Sadece Kahveyle İlgili Değil) konuştuk.